Trandafiri din mere în foietaj

Trandafiri din mere în foietaj

De obicei miercurea și vinerea țin post, însă pregătesc mereu deserturi pentru a-mi domoli pofta de dulce. Am facut ieri niște trandafiri din mere în foietaj, fără zahăr adăugat, perfecți pentru o zi de post. Este o rețetă pe care am văzut-o la Cătă de la babyflavours, care are multe rețete drăguțe, mai ales pentru prichindei.

Îi puteți servi simpli, însă eu i-am mâncat cu iaurt din caju de la Vacaju. Este un iaurt extrem de bun, nici măcar nu îți dai seama că e vegan. Tot ce vă mai spun este că au avut un super succes, iar cel mic a fost mega fericit că a mâncat trandafiri cum are bunica în grădină.

Vă las și vouă rețeta pentru trandafiri din mere în foietaj și aștept să îmi spuneți dacă i-ați impresionat pe ai voștri pofticioși.🤗

Ce vă trebuie?

Aluat de foietaj (un pachet de 400g)
3 Mere
50g xylitol (sau alt îndulcitor)
1 linguriță scorțișoară Ceylon
250 ml apă plată
zeama de la 1 lămâie
puțin ulei și făină

Cum se prepară?

🍎Tăiem merele în felii subțiri, urmând apoi să le adăugăm într-o cratiță cu apă plată și zeama de lămâie, lăsându-le la fiert pentru 5 minute sau până când se înmoaie pentru a fi ușor de manevrat.

🍎Întindem aluatul de foietaj cu un sucitor și îl tăiem apoi în fâșii egale (l =5cm) .Ungem fiecare fâșie cu ulei, presărăm puțin din îndulcitorul amestecat cu scorțișoară și adaugăm feliile de măr pe care le suprapunem (partea cu coajă trebuie să depășească puțin aluatul).

🍎Presărăm puțin din amestecul cu scorțisoară și îndoim partea de jos a aluatului.

🍎Rulăm cu grijă aluatul de la unul din capete. Pentru a fi siguri că nu se desprinde, puteți unge cu puțină apă marginea și apoi apăsati bine cu degetul.

🍎Adăugăm trandafirii într-o tavă de brioșe pe care o ungem cu puțin ulei înainte. Lăsăm la copt pentru 40-45 de minute sau până când se gătesc bine ( să nu fie un aluat cocos în interior).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *