Ma’ amoul sau fursecuri umplute cu pasta de curmale

Ma’ amoul sau fursecuri umplute cu pasta de curmale

Pentru ca tin post, tot caut diferite retete sa ma mai indulcesc putin😅. Asa am gasit la Mazilique aceasta reteta de fursecuri fragede cu pasta de curmale, pe care am adaptat-o putin, astfel incat sa fie de post si fara zahar adaugat.

Aceste fursecuri se intalnesc sub denumirea de ma’amoul, fiind un desert arabesc, specific mai ales tarilor din zona Golfului. Se pregatesc din gris, fiind usor aromate cu apa de trandafiri, apa de flori de portocala si umplute cu pasta de curmale.

Pentru ca nu am avut la indeamana apa de trandafir sau portocala ( in mod normal ar fi trebui sa folosesc 1½ lingura apa de flori de portocal si 1½ lingura apa de trandafiri), le-am inlocuit cu lapte vegetal de caju cu vanilie de la Vacaju.

Ce va trebuie?

Aluat
175g gris
25g faina
1/4 drojdie uscata
75g unt vegetal la temperatura camerei
3 linguri lapte vegetal

Pasta de curmale

200g curmale medjool
1/2 lingurita scortisoara ceylon
50g nuca

Cum se prepara?

1. Adaugam intr-un robot de bucatarie grisul, faina si drojdia si mixam bine. Adaugam apoi untul si laptele pe care le incorporam cu mana, urmand sa amestecam cu varful degetelor pana cand aluatul va avea o textura usor nisipoasa.

2. Framantam aluatul aproximativ 10 minute, apoi il transferam intr-un bol curat si tapetat cu faina, lasand aluatul la loc racoros pentru 1 ora si jumatate.

3. Intre timp am pus curmalele la hidratat pentru 30 de minute, urmand apoi sa le adaug in robot impreuna cu celelalte ingrediente pentru pasta.

4. Dupa ce aluatul s-a odihnit il impartim in aproximativ 10-12 parti egale. Intindem fiecare parte ( cu un sucitor sau pur si simplu il apaltizam in palma) pana cand obtinem un disc cu diametrul de ~ 7cm.

5. In mijlocul fiecarui disc obtinut adaugam cate o bila din umplutura de curmale, urmand apoi sa imbracam pasta de curmale in aluat, impaturind aluatul peste crema.

6. Dam drumul la cuptor la 200 grade, tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam fursecurile pe care le lasam undeva la 15 minute sau pana cand se rumenesc usor.

Tot ce va mai spun este ca sunt mega deliciosi si cu siguranta ii voi mai pregati❤.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *