Acasă este oaza mea de relaxare

Acasă este oaza mea de relaxare

Pentru mine acasă nu este doar un loc unde dormim, mâncăm, ci este mai mult o stare de spirt. Acasă este oaza mea relaxare, dar mai ales este locul unde dragostea se cuibărește, fiind astfel inima oricărei familii. Noi am încercat să transformăm micuțul nostru apartament într-un loc cât mai cald și prietenos pentru că dacă nu te simți în largul tău la tine acasă, atunci unde? Nu am reușit să-l amenajăm pe tot, însă în camerele de până acum am avut grijă ca fiecare piesă aleasă, începând cu mobilierul și terminând cu decorațiunile, să ne ducă cu gândul la confort, dar mai ales la o stare de bine, de liniște, unde să ne tragem sufletul.

Deși vremea rece s-a instalat, noi suntem în renovări. Mda…nu este chiar cel mai bun moment, însă am tot amânat. Acum i-a venit rândul mărețului living să fie și el în rândul celorlalte camere. Momentan am rămas doar cu o masă, TV și covorul, dar acest lucru ne-a ajutat să ne facem o idee despre cum am vrea să îl decorăm, astfel încât să aducă un aer cald și primitor, aceea atmosferă cozy din restul casei.

Sursa foto: FAVI.ro

Pentru a ne fi mai ușor și a nu pierde vremea ( suntem usor presați de timp), am intrat pe FAVI.ro , cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România. Aici sunt peste 250 de magazine și aproape 1 milion de produse pe care le putem răsfoi la orice oră. Știm deja ce mobilă vrem, cum dorim să fie canapeaua, dar și ce decorațiuni ne-ar trebui pentru a face din living unul pentru sufletul nostru, însă cred că e mai simplu să vorbesc pe rând despre fiecare😅

1.Mobila

Având în vedere că vechea mobilă ( pe care abia am așteptat să o trimit la țară) era una destul de masivă, ne-am hotărât să alegem una cât mai simplă, care să nu ocupe foarte mult spațiu, însă să aibă multe rafturi pentru a ne depozita lucrurile preferate. Ne-am orientat la o combinație de alb/ bej cu lemn pentru a oferi senzația de o cameră spațioasă, dar și pentru că lemnul dă aceea notă de natural și îmi aduce aminte de casa bunicilor de la țară.

2.Canapeaua

În ceea ce privește alegerea canapelei știm sigur câteva lucruri : trebuie să aibă 3 locuri, să fie extensibilă, cu picioare din lemn, însă neapărat să fie confortabilă . Încă mai căutăm culoarea potrivită ( până acum avem pe lista scurtă gri alpin, galben, bej și turcoaz). De asemenea, țin foarte mult la materiale, dar și la texturi pentru că interacțiunea cu acestea oferă aceea stare de bine care îți hrănește toate simțurile. Câteva pernuțe drăguțe și o pătură pufoasă pentru zilele de leneveală, vor face ca living-ul să fie camera noastră preferată.

Acasă este oaza mea de relaxare

3.Lumina

Lumina face totul într-o casă, îi dă acel ceva, ceva personal. Unii preferă lumina puternică, însă nouă ne place super mult lumina aceea caldă, una mângâietoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care la noi în casă găsești veioze peste tot, lampadar sau abaju. Pe mine una mă relaxează lumina oferită de acestea, mai ales atunci când pur și simplu vreau să stau eu cu mine și să îmi aud gândurile. Am căutat și am tot căutat, până am ales un lampadar destul de simplu, dar care să vegheze dintr-un colț toate momentele fericite din noul living.

4.Lumânări și alte decorațiuni

Îmi plac tare mult lumânările parfurmate, atât de mult încât am colecție întreagă. În funcție de starea pe care o am, de vreme, dau o fugă la mini magazinul meu și îmi aleg ce îmi place. Lumina și mirosul lor atât de plăcut mă relaxează instant.

Ultima achiziție este una cu coacăze și mandarină, având un filtru de lemn natural care oferă o experiență multi senzorială, începând cu sunetul și terminând cu mirosul genial (găsiți pe FAVI.ro și mai multe arome). Ceea ce este interesant este că dacă închid ochii mă simt de parcă aș avea un șemineu în față și aud cum trosnesc lemnele.

De asemenea, ramele foto sunt nelipsite pentru că dau o notă și mai personală casei. Este ca și cum ai face o excursie în timp, în cele mai frumoase momente din viața ta. Te încarcă sufletește!

Acestea fiind spuse, abia aștept să mă cuibăresc pe noua mea canapea, cu o cană de ciocolată caldă, înfofolită cu o pătură pufoasă și căscând ochii mari la seriale pe Netflix, fără a uita însă cât de norocoasă sunt cu familia mea care face ca ACASĂ să fie oaza mea de relaxare și de iubire.

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2021

Sursă: favi.ro, foto arhivă personală editate cu Canva
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *