Marea Aventură din Năzdrăvania

Marea Aventură din Năzdrăvania

Sunt mai mult decât bucuroasă să vă invit pe toți într-o aventură și nu una oarecare ci în “Marea Aventură din Năzdrăvania”. Este prima mea poveste pentru copii, o poveste dedicată celui mai iubit dintre năzdrăvani, fiul meu. Mi-am dorit tare mult să scriu o astfel de carte pentru că am vrut să îi ofer o amintire pentru toată viața, iar inspirația a venit în cel mai neașteptat moment: pandemia. Faptul că Alexandru, dar și alți copii au primit cartea cu mult entuziasm înseamnă enorm pentru mine.

Cum mi-a venit ideea?

În pandemie am stat acasă cu Alexandru (care avea 2 ani și jumătate), perioadă în care a trebuit să îi explic motivul pentru care nu ieșim din casă, de ce nu mai merge la grădiniță, cu alte cuvinte de ce s-a întors totul cu susul în jos. Așa că am început să îmbrac totul într-o poveste, o poveste în care Coronel, “regele microbilor”, ne-a băgat pe toți în casă, începând cu micii năzdrăvani.

I-am tot repetat cât de important este să se spele foarte bine pe mâini pentru a îndepărta microbii și a-l “goni” pe Coronel. Așa a început ușor, ușor să se  contureze povestea. Până la urmă m-am hotărât să o aștern pe hârtie (bine, în notițe pe telefon😅), însă a suferit o mulțime de modificări pentru că Alexandru, în fiecare seară, venea cu alte întrebări. Povestea a fost gata când el nu m-a mai întrebat nimic de Coronel, de Licurici sau Zâmbărici sau oricare alt personaj pe care îl veți întâlni în poveste😅.

Care este mesajul cărții?

Mesajul principal al cărții este unul destul de simplu, dar de care ar trebui să ținem cont cu toții, năzdrăvani mici și mari. O igienă corespunzătoare va fi tot timpul cel mai bun aliat împotriva microbilor. De asemenea, nu trebuie să uităm de puterea magică a prieteniei și de faptul că doar împreună și uniți pentru aceeași cauză putem să scăpăm de orice “intrus” care ne poate da viața peste cap într-o secundă.

Marea Aventură din Năzdrăvania

Deși în poveste apar mai multe personaje, ele nu reprezintă altceva decât trăsături ale copiilor noștri mult iubiți. Toți copii sunt isteți, au momentele lor de răsfăț, sunt dulci că o căpșunică, glumeți și cu zâmbetul mereu pe buze, fiind lumina oricărui părinte asemenea unui licurici.

Mulțumiri și iar mulțumiri

Dacă până acum credeam că o carte este foarte simplu de realizat, ei bine nu e nici pe departe. O dată cu această primă poveste, am învățat încă o dată că nimic nu se obține ușor, mai ales dacă mai întâmpini și niște obstacole “bonus”. Tot ce pot spune este că dacă înainte apreciam cărțile, acum le apreciez și mai mult.

Deși m-am trezit cu Lavinia într-o altă aventură, mai puțin plăcută ( se mai întâmplă și lucruri din acestea😅), am continuat să “batem” la poarta mai multor edituri, până când luminița a apărut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul și mi-a scos în cale oamenii minunați de la editura Creator care ne-au primit cu brațele deschise și au dat o șansă acestei povești, Laviniei, un artist talentat, dar mai ales un om atât de sensibil, familiei și prietenilor mei de suflet și nu în ultimul rând vouă,  celor care veți vrea să mergeți împreună cu noi în “Marea Aventură din Năzdrăvania”.

P.S Abia astept să îmi spuneți dacă v-a plăcut în Marea Aventură!🙂

P.S.2 Toate aceste fotografii iscusite au fost realizate de Oana pe care o puteți găsi în atelierul ei, dar și pe rețelele de socializare.

Pupici năzdrăvani!😘Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *