Turist de București

Turist de București

De când mă știu mi-a plăcut Bucureștiul. Era mare bucurie pe capul meu atunci când auzeam că trebuie să petrec un weekend la București sau chiar mai multe zile în vacanța de vara sau iarnă. Mi se părea că simt mirosul de McDonalds încă din gara de la Titu😂😂😂. Îmi plăceau aglomerația, luminile de Crăciun, mecul, parcurile. Mi se părea că sunt într-o altă lume.

Am 12 ani de când m-am mutat în Bucureșți, la facultate și 6 de când am buletin de București. Ce pot să spun este că nici acum nu am reușit să vizitez toate locurile de aici. Daaar, dacă ar să fii turist la mine în oraș, turist de București, și ai vrea să petereci un weekend în Micul Paris, iată câteva locuri pe care ti le-aș recomada să le vizitezi și să te bucuri de o relxare ca la carte.

Unde pot să beau cea mai bună cafea?

Am câteva locuri de unde îmi place să beau o cafea bună, proaspăt râșnită, cu diferite origini.

Origo

Una dintre preferetale mele este cea de la Origo. Am avut norocul să beau o perioadă bună de timp în fiecare zi pentru că aveam biroul la câteva minute de cafenea. Acum, chiar dacă nu mai lucrez atât de aproape de Origo, tot îmi fac drum pana la ei pentru un latte sau un flat white.

Emozia

Al doilea loc unde cafeaua este pură emoție este Emozia. Latte-ul lor este atât de cremos încât dă dependență. Îi poți găși atât la Emozia Manifesto (strada Halelor, nr.17) cât și la Emozia Apartamento ( strada Tudor Ștefan, nr. 26), unde sunt aproape de Gașca Zurli. Așa că dacă mergi si cu cel mic la cafea, este posibil să dai nas în nas cu fetița Zurli sau Tanti Prezentatoarea 🙂.

Ceramic Cafe București

Este un loc pe care l-am descoperit de curând, datorită prietenelor mele. Situată pe stradă Visarion nr.20, Ceramic Cafe vine cu un concept nou : cafea și pictură. Pe lângă ceașcă de cafea, statul la taclale, poți să te relaxezi pictând. Îți poți picta propria ceașcă de cafea.

Unde pot mânca?

1.Caju by Chef Hadad

Situată în inima capitalei, braseria lui chef Hadad ne-a plăcut tare mult încă de la prima vizită. Este super primitoare încât te face să te simți ca la tine acasă. Mâncarea este o nebunie curată, care te poartă într-o călătorie aromată pe aripile gustului.

Adresa: Strada Nicolae Golescu, nr.16

2. Caru’ cu bere

Dacă vrei  să te bucuri de bucate traditionale, atunci Caru’ cu bere este fix ce îți trebuie. Cu o istorie de peste 130 de ani, aici este mereu un du-te vino, multi turisti, și parcă tot timpul se simte un aer de vacanță. Eu sunt fan ciorbă de fasole cu afumătură în pită și tort cu ciocolată, însă meniul este destul de ofertant.

P.S. Aici puteti savura Berea Casei care este facută după o rețetă unică, originală încă din 1879.

Adresa: Strada Stavropoleos, nr.5

3. Casa Doina

Mi-am dorit de mult timp să mergem să servim masa la Casa Doina pentru că m-a atras tare mult stilul arhitrctural, faptul că te întoarce în timp într-un aer boem. “Bufetul de la Șosea” asa cum l-a numit ințial arhitectul Ion Mincu, este un loc potrivit pentru a-ți încărca bateriile pentru că pe lângă mâncarea gustoasă, te poți bucura și de priveliștea superbă.

Adresa: Sos. Kiseleff, nr.4

4. Maison des crêpes

Dacă ai ajuns la Emozia Apartamento, atunci sigur ai vazut vis a vis și Maison des crêpes. Aici poti să îți răsfeți papilele gustative cu…crepes sau pe românește clatite de toate felurile, fie ele dulci sau sărate. Sunt demențial de bune!

P.S Siropul de zmeură cu sifon parcă m-a întors puțin în copilărie.❤

Adresa: Strada Mihai Eminescu, nr.38

Ce să vizitez?

1. Muzeul  Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă, înființat în 1948, care se află în cadrul Palatului Regal, este pur și simplu splendid. Acesta cuprinde trei galerii de artă: Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească Galeria de Artă Românească Modernă, dar și o istorie regală. Puteți admira opere ale lui Theodor Aman, Gheorghe Tăttărescu, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Theodir Pallady, etc.

Adresa: Calea Victoriei nr 49-53

2. Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

“Muzeul din inima capitalei” a putut fi vizitat prima oară în 1936, iar de atunci acesta primește vizitatori din toată lumea, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Așadar, dacă ești pasionat de tradiții românești și de plimbările în aer liber, acesta este locul perfect.

Poate ai noroc și vizitezi muzeul în timpul unei zile de sărbătoare când se organizează diferite târguri, putând astfel să te bucuri nu doar de un sat muzeu, cu case și gospodării din toate zonele țării, dar și de bucate specifice fiecărei zone și diferite obiecte tradiționale.

Adresa: Șoseaua Kiseleff nr 28-30

3. Muzeul Național de Istorie Naturală ” Grigore Antipa”

Acest muzeu este o adevarată călătorie prin diverse habitate din țara noastră și din lume, fiind una dintre cele mai vechi instituții de cercetare a biodiversității. Astfel, expoziția permanentă urmărește ideea lui Antipa, de a prezenta ecosisteme prin diorame.

P.S Copii vor fi mai mult decât încântați să îl viziteze!😉

Adresa: Şoseaua Kiseleff , nr. 1

4. Muzeul Aviației

Cel mic este pasionat de spațiu, de planete, iar vizita la Muzeul Aviației a fost pe placul lui, dar și al nostru. Dacă și tu ești pasionat de tot ce ține de aviație, aici e locul potrivit. Până la intrarea în clădirea muzeului, poți vedea avioanele cu motor clasic și reacție, elicoptere, dar și rachete.

Intrând în muzeu, vei găsi replica avionului Vuia nr.1, dar și alte machete ale unor avioane construite de Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coanda, precum și avione din cel de Al Doilea Razboi Mondial, echipamente de zbor, medalii, brevete de zbor, dar și simulatoare de zbor. Nouă ne-a atras atenția Ordinul Național “Virtutea aeronautică”, care a fost primul ordin din lume cu specific aeronautic, instituit în 1930 de Regele Carol al II lea.

Adresa: Fabrica de Glucoză, nr. 2- 4

5. Observatorul Astronomic Amiral “Vasile Urseanu

Așa cum am mai spus, cel mic este pasionat de spațiu, de planete, motiv pentru care vizita la Observatorul Astronomic a fost una pe placul tuturor. Ce poți vedea aici? În primul rând expoziția permanentă ” Descoperim împreună Universul” din cele două încăperi: Sala Stelelor și Sala Planetelor, dar și obervații astronomice ( solare sau nocturne).

Cele două săli sunt super atractive datorită panourilor luminoase cu informații despre planete, stele și evouluția lor, sistemul solar și galaxii. În ceea ce privesc observațile, acestea se fac de pe terasa observatorului și este bine de știut ca este nevoie ca cerul sa fie senin, pentru că dacă este acoperit de nori, atunci nu se poate vedea nimic.

P.S Obervațiile solare se fac doar in prezența unui specialist, și nu oricum, ci cu o lunetă solară dedicată acestora.

Adresa: Bulevardul Lascar Catargiu, nr.21

Sper că ți-a fost de folos articolul și că îți dorești să devii cat de curând turist de București.🙂

Surse: muzeul-satului.ro, antipa.ro, astro-urseanu.ro, mnar.arts.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *