Vama Buzaului si Cascada Urlatoare

Vama Buzaului si Cascada Urlatoare

Atat de frumos a fost in Vama Buzaului incat am vrut musai sa scriu mai multe despre vizita noastra aici. Sincera sa fiu, cand mi-a spus sotul despre acest loc, mi-a dat putin cu virgula pentru ca noi eram in Brasov si nu prea pricepeam ce cautam in Buzau­čśĹ. Asa cum va gandeati, nu are nici o treaba cu Buzaul. Vama Buzaului este o comuna foarte curata si frumoasa din judetul Brasov, situata la poalele Muntilor Ciucas.

In anul 1699 Transilvania a intrat sub dominatia Imperiului Habsurbugic si astfel Oficiul Vamal a fost coborat mai jos, pe cursul raului Buzau, iar dupa 1700 s-au asezat locuitori in jurul vamii si astfel s-a dezvoltat Vama Buzaului. Denumirea provine astfel de la punctul vamal care se afla in zona izvoarelor raului Buzau, pe trecatoarea dintre Transilvania si Tara Romaneasca. (sursa:http://www.comunavamabuzaului.ro/despre-vama-buza )

Am fost placut impresionata de cat de curata este localitatea, cum gasesti cosuri de gunoi pe unde vezi cu ochii, dar mai ales de peisaje si de aerul tare de munte. Am venit in Vama Buzaului pentru a admira Cascada Urlatoare de aici. Ce pot sa va spun este ca nu are vreo treaba cu Cascada Urlatoare din Bucegi si nici nu arat ca o cascada obisnuita. Aceasta este formata din mai multe izvoare care se intind pe o suprafata calcaroasa de culoare rosie. Debitul acestora izovoare este unul constant in orice moment din an.

Alexandru nu a rezistant tentatiei si a intrat putin cu picioarele in apa, lucru ce l-a incantat nespus de mult. Ne-ar fi placut sa fim echipati cu incaltari adecvate pentru a putea strabate aceste mici izvoare.

Este un loc minunat, unde poti face linistit un picnic in locurile special amenajate sau pur si simplu sa stai intins pe o patura si sa te lasi furat de peisaj. Noi ne-am bucurat de priveliste (in masura in care Alexandru ne-a lasat­čśů), dar mai ales de racoarea de aici. Ce pot sa spun cu siguranta este ca as vrea sa mai venim aici si sa ne incarcam bateriile la un picnic, alaturi de trilurile pasarilor si de susurul apei.Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *