Un fotograf de zâmbete și nu numai

Un fotograf de zâmbete și nu numai

Îmi doresc de mult timp să vă invit într-o călătorie pe aripile…fotografiei. Este o călătorie alături de un om tare drag și extrem de talentat, Alexandra, un fotograf de zâmbete și nu numai. O să spuneți că toți fotografii sunt la fel, însă am avut ocazia să lucrez cu câțiva și să spun că ea este deosebită. Este un om cu care am creat o conexiune și dacă nu era suficient, Alexandru este fanul ei, ceea ce înseamnă enorm pentru mine.

Cine este Alexandra?

Dacă ar fi să citesc testimoniale și să aleg două dintre trăsăturile Alexandrei care se regăsesc în fiecare dintre acestea ar fi talentul și răbdarea. Așa cum spune chiar ea, a început toată treaba cu zâmbetele acum 6 ani “din pasiunea mea pentru fotografie și din dragoste pentru copii. Atunci cand o mogâldeață se uită în ochii tăi sau îți strânge degetul, pare că poți cuceri lumea.”

Alexandra are un stil aparte, care te liniștește, nu te zorește și tot timpul te pune în cea mai bună lumină ( și la propriu și la figurat😅). Este extrem de dedicată în ceea ce face, iar toate fotografiile ei, nu sunt altceva decât adevarată hrană pentru suflet.

Am cunoscut-o la petrecerea de 1 an a baiețelului meu, la recomandarea Cristinei de la Lilou’s Party ( cea care s-a ocupat de decorul petrecerii). Eu eram agitată (ca de obicei🙈) și când Alexandra a venit la locul petrecerii nu știam cum să o fac să se simta bine, daca are nevoie de ceva, în schimb mi-a raspuns simplu: “comportați-vă ca și cum nu aș fi aici”. Eu am ramas puțin (puțin mai mult) surprinsă, da’ până la urma am ascultat-o, ce era să mai fac.🤣

A prins cele mai frumoase instantanee, a reușit să surprindă veselia și bucuria momentului. Am stat și la poze de grup, dar majoritatea sunt poze care surpind toată bucuria evenimentului în stare brută, fără zâmbete forțate, totul foarte natural. De fiecare dată când mă uit peste ele pur și simplu mă transpun în acel moment. Nu toate fotografiile au această “putere” de a transmite emoție, însă Alexandra presară ea praf magic din tolba ei secretă și reușește prin fotografiile sale să îți pătrundă în suflet.

De ce să alegi acest “fotograf de zâmbete”?

Consider că nu poți opri timpul în loc, însă poți să pui în ramă o clipă din viața ta! Acesta este motivul pentru care îmi place și îmi doresc să avem cât mai multe poze. Alexandra, acest fotograf de zămbete și nu numai, reușește să surprindă fericirea și lumina din ochii unei femei însărcinate care așteaptă cu nerabdare sa își țină în brațe puiul, primele grimase ale bebelușilor, dar și cele mai fericite momente începând cu o aniversare sau pur și simplu cu o ședință de familie în natură.

Pentru că imi plac tare mult cadourile care rămân peste ani, am ales ca la aniversarea mea de 30 de ani  și de 3 ani a lui Alexandru, să facem o ședință foto la Muzeul Satului. A fost atât de frumos, iar cel mic a fost pur și simplu captivat de Alexandra. Eu care credeam că nu o va asculta și nu va coopera, a fost fix invers, iar până la urma ședința a fost mai mult a lui.

Mi-am luat în schimb revanșa de ziua femeii, când soțul m-a cadorisit cu o ședință în care să îmi fac de cap și fix asta am făcut. Am apelat din nou la ea, i-am povestit ce am în cap și că aș vrea să surprindem femeia în câteva din rolurile pe care le îndeplinește zilnic. Răspunsul ei: “Facem!”. Au fost câteva ore de vis în care am râs, am învățat despre relaxarea degetelor, despre lumină și mai ales despre ce înseamnă să faci ceva cu pasiune. Nici măcar nu știu cum a trecut timpul pentru că ea face ca totul sa fie floare la ureche.

Pentru mine Alexandra este un om frumos, talentat, cu multă sensibilitate pentru că altfel nu ar putea să iasă din mâna ei așa minunății. Ea m-a ajutat să pun în ramă cele mai frumoase amintiri, emoții și totul cu atăta naturalețe.

Îti mulțumesc, Alexandra dragă,  pentru dedicare și pentru profesionalismul de care dai dovadă. Îti mulțumesc că reusești să dai suflu oricărei fotografii! Nu ești doar un fotograf de zâmbete pentru mine, ci un fotograf de suflet.❤

Pe Alexandra o puteti găsi pe www.fotografdezambete.ro, dar și pe rețelele de socializare, precum facebook și instagram.

Sursa foto: fotografdezambete.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *