O mare de relaxare pe litoralul românesc

O mare de relaxare pe litoralul românesc

Când aud cuvântul “vacanță” îmi sclipesc ochii exact cum îi sclipesc unui copil care urmează să primească o ciocolată. Cred că este în zadar să vă spun că după un an în care am lucrat doar de acasă, am stat aproape jumătate din el și cu prichindelul meu care a învățat despre call-uri și mail-uri, este mai mult decât necesar să-mi odihnesc o leacă neuronii. Ne-am propus ca anul acesta să nu mai ratăm vacanța la mare, pentru că recunosc că abia aștept să am parte de o mare de relaxare pe litoralul românesc. Îmi doresc să îmi beau cafeaua pe plajă în timp ce aud cum cântecul valurilor, să mă bucur de răsărit sau să fac castele de nisip cu cel mic…și aș tot înșira, dar mă opresc aici. Se vede clar că am nevoie să schimb peisajul?.

Până să vină pandemia vieții aveam cel puțin două vacanțe pe an : una la mare și una la munte. La mare mergeam mai ales pentru Alexandru, care de când a pășit prima oară pe litoralul romanesc a rămas îndrăgostit de mare. A fost tare dezamăgit anul trecut că nu am putut-o vizita, dar bunicul a încercat să-i aducă un “petec de mare” la țară cu ajutorul unei piscine gonflabile și puțin nisip.

De ce ne dorim să apelăm la o agenție de turism?

Până în pandemie mergeam pe recomandări, însă acum s-au schimbat datele problemei. Paranoia din capul meu îmi spune că trebuie să fim de 10 ori mai precauți, iar faptul că am fost mereu prinși ba cu munca, ba cu alte lucruri, nu prea ne-a ajutat în a cauta ceva oferte. Având în vedere că ne dorim tare mult să avem o mini vacanță la mare, ne-am gândit ca de această dată să apelăm la o agenție de turism. Nu am vrut să apelăm la una oarecare, ci la agenția litoralulromânesc.ro care este turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră. De ce? Vedeți imediat!?

Siguranță

Dacă și până acum siguranța se afla pe lista noastră, acum mai mult că niciodată este primul punct ce trebuie bifat de pe listă. Apelând la o agenție, tot ce înseamnă transport, cazare, locuri de vizitat și alte lucruri legate de vacanța noastră intră în sarcina acesteia. Mai mult, pentru că încă suntem în același context pandemic de anul trecut, sunt mai mult decât fericită de posibilitatea de a încheia o poliță storno de acoperire Covid 19. Acest lucru arată clar că agenția litoralulromânesc.ro vrea să ofere turiștilor care apelează la serviciile sale o vacanta in siguranta. Mai pe românește, dacă un turist se îmbolnăvește cu virusul Sars-Cov2, acesta poate anula gratuit rezervarea făcută, urmând a i se returna sumele deja achitate.

Ofertă personalizată

Fiind și cu copil mic după noi, ținem cont de multe chestii atunci când alegem să mergem undeva. În primul rând nu alegem niciodată o vacanță în sistemul all inclusive. Noi suntem genul de turiști cărora le place să viziteze, iar alegerea unei vacanțe all inclusive ne-ar ține mai mult pe lângă hotel, ceea ce nu prea ne încântă.

Ne place să ne bucurăm de experiența mersului la restaurant, mai ales la cele care au band-uri, întrucât suntem fani muzică live, mai ales cea populară și grecească. În schimb, alegem mereu o cazare cu mic dejun, întrucât aceasta este o masă peste care nu trecem niciodată.

În al doilea rând, avem nevoie de o cameră mai spațioasă în care cel mic să își poată ” face de cap” atunci când ne retragem la “depou”. De obicei alegem ca hotelul să aibă cel puțin 3 stele norocoase?. Nu este vorba de “figuri”, dar dacă tot mergem în vacanță ne dorim să ne relaxăm și să ne răsfățăm la maxim. Oricum, hotelurile de pe litoralulromânesc.ro au o medie de 8.4 puncte din 10, deci avem de unde alege.

Astfel, având toate cele de mai sus în minte, perioada în care noi dispunem de concediu, dar și necesitatea unui pachet pentru o vacanță de familie, putem prezenta aceste detalii agentului de turism pentru ca apoi să ne facă o ofertă personalizată, una de nerefuzat.

Vizitezi cele mai tari locuri

Așa cum am mai spus ne place să descoperim cât mai multe despre locurile în care mergem în vacanță. De exemplu, când am fost ultima oară la mare, l-am dus pe cel mic în port să vad, la cazinoul din Constanța, nu ne-am rezumat doar la plajă și atât. Astfel, pentru noi este mai mult decât util să beneficiem de experiența agenției de turism. Chiar dacă vor fi voci care vor spune că ne putem căuta singuri pe net locuri unde să mergem, sunt de părere că nu găsim toate informațiile acolo. De multe ori, poveștile prețioase ale localnicilor nu apar pe net, iar aici intervin agențiile de turism care au dobândit de-a lungul timpului povești nemaipomenite datorită experiențelor repetate din acele locuri.

Timp și bani economisiți

Pentru mine orice plecat undeva este o nebunie totală. Oricât de bine stau la capitolul organizare, sigur, da’ sigur uit ceva. Mă ia capu’ când vine vorba de bagaje. Să nu mai spun că atunci când Alexandru era mai mic, mi se părea că plecăm cu toată casa după noi, iar jumătate din vacanță era despre făcutul și desfăcutul bagajelor.

Toată partea asta de “cercetare” a locului unde urmează să mergem ne cam taie din entuziasm. De asemenea, atunci când îți planifici singur o vacanță nu știi cam cât urmează să te întinzi cu plapuma, pentru că vor fi cazuri când socoteala de acasă nu o să bată cu cea din târg ( la noi s-a întâmplat de câteva ori?).

Aici este momentul când te adresezi unei agenții, îi spui exact bugetul pe care ești dispus să îl aloci și ea va cauta să vină cu o oferta potrivită. Practic, ne poate scapa de aceste treburi organizatorice (fără bagaje?), iar agenția litoralulromânesc.ro nu face excepție, nu degeaba are peste 15 ani de experiență în acest domeniu.

Pentru ca preferam sa ne facem rezervarile din timp, m-am bucurat să văd că în categoria oferte litoral 2021, avem posibilitatea de a ne achiziționa vacanța la un preț redus datorită ofertelor de înscrieri timpurii. Trebuie doar să efectuam plata integrală cu cel puțin 60 de zile înainte de începerea vacanței. Având în vedere că oferta este valabilă în limita disponibilității, pentru a garanta rezervarea acesteia este necesară plata unul avans de minim 20% din valoarea sejurului ( în maxim 5 zile de la rezervare). Dacă apare vreo situație neprevăzută, nu este panică, pentru că rezervările efectuate se pot anula fără penalizare până la data în care expiră oferta fiecărui hotel.

Acestea fiind spuse, visez doar la momentul în care singura mea grijă va fi pregătirea bagajelor și numărarea zilelor până la momentul în care ne vom bucura de o mare de relaxare pe litoralul românesc.

P.S. Atât mi-a fost sa mă audă Alexandru vorbind despre mare, că de vreo câteva zile, joaca noastră se rezumă doar la mersul la mare?

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

Surse foto: litoralulromanesc.ro, arhiva personală , colaje foto editate cu Canva, video realizat cu KineMasterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *