25 de ani de vise construite în România

25 de ani de vise construite în România

Toate marile companii au în spate o poveste care să inspire și care să îi facă și pe ceilalți să își dorească să atingă performanța lor, chiar dacă drumul nu  este mereu presărat cu petale de trandafiri. Mă bucur că astăzi pot să vă vorbesc despre cum Frisomat a reusit sa aibă la activ 25 de ani de vise construite în România, dar si cum cred eu că ar putea această aniversare să rămână o amintire de neuitat.

Eu i-am descoperit  în cadrul competiției SuperBlog atunci când am scris cum o hală industrială de la Frisomat ar putea  să mă ajute în îndeplinirea visului meu și anume acela de a avea o mini fabrică prin intermediul căreia să producem dulceața de ardei iute a mamei. Fiind la început de drum, fără nicio cunoștință în ale antreprenoriatului, m-a atras în primul rând ideea de consultanță pe tot parcursul proiectului.Este important ca atunci când alegi să începi o afacere, să îți alegi oameni de încredere, oameni care să îți ofere sprijin în transformarea unui plan de pe hârtie în realitate.

Faptul că anul acesta sărbătoresc 25 de ani de activitate în România, mi-a dat o idee genială. Ținând cont că acum este  “la modă”  să îți donezi aniversarea pentru o cauză nobilă, mă gândeam să le propun acest lucru. Sunt atâtea zone defavorizate la noi în țară, sunt copii care doar in vise pot avea ce își doresc și mi se pare total nedrept. Oare câtă bucurie ar aduce o sală de sport unor copii dintr-un astfel de loc? Ce răsplată ar fi mai potrivită care fix asta face: construiește vise.

Poate va întrebați de ce m-am gândit la o sală de sport de la Frisomat și nu de la alte companii? În primul rând știam că sunt implicați în viața comunității, dar mai ales că susțin performanța. Au creat multe astfel de săli, au avut chiar și “cupa de tenis Frisomat și copiii”, ceea ce mi-a dat și mai multă încredere că aș putea măcar să încerc.

În al doilea rând, faptul ca au construit până acum peste 982,000 mp în toată țara, reușind astfel să împlinească visele a peste 890 de clienți prin construirea a 974 de hale metalice, este cu adevărat impresionant. Să rezisti atât de mult pe o piață unde durata medie a unei afaceri este de 10 ani , se datorează multor factori. Eu cred că Frisomat se diferențiază de competitorii săi prin cel puțin 3 lucruri: echipa, relația cu clienții și produsele de calitate.

Echipa

În primul rând au o echipă formată din oameni care pun umărul la treabă. Sunt de părere că  performanța unei companiei nu este un act singular ( x este cel mai bun sau Y ), ci rezultatul unei întregi echipe. Judecând după  vechimea totală a angajaților din Frisomat România  care este  de 483 de ani, dar și după performanțele acesteia, este mai mult decât clar că aici echipa este una unită, cu angajați loiali.  Acest lucru arată clar că Frisomat este un partener de încredere, pentru care valorile și angajații săi sunt importante, urmărind să construiască doar relații de lungă durată.

Relația cu clienții

Frisomat este de asemenea un aliat de încredere pentru clienții săi existenți, dar și cei potențiali. Acest lucru este confirmat de mărturiile acestora care fie au reușit să își consolideze poziția pe piață sau fie au fost la început de drum.

Sunt multe companii care bagă o groază de bani în campanii de marketing, însă uită cu brio de relația cu clienții. Dacă clientul este tratat cu respect, i se oferă servicii personalizate, dar și un preț corect, atunci toată lumea are de câștigat. De ce? Clientul va răsplăti acest lucru prin faptul că va deveni fidel companiei pe care cu siguranța o va recomanda mai departe.

Consultanții Frisomat sunt alături de clienții lor în toate etapele proiectului, de la alegerea halei, ofertare, proiectarea și producţia materialelor de construcţie până la livrare şi montaj ( unul rapid cu ajutorul echipei proprii Frisomat) , fiind singurul constructor internațional care oferă o astfel de abordare integrată. Mai mult, aceștia oferă expertiză specifică în domeniu, creând o soluție care se adaptează perfect cerințelor fiecărui client, indiferent de destinație sau locație.

Produsul

Pentru ca o idee de afaceri să functioneze și să fie de succes, aceasta trebuie să satisfacă o nevoie. Halele metalice de la Frisomat fix asta fac, sunt construite pentru a satisface orice solicitare specifică din partea clienților. Mai mult, datorită faptului că au un departament propriu de Cercetare și Dezvoltare care colaborează cu cercetatoti de top din toată lumea, acest lucru se refectă în soluțiile inovatoare pe care acestia le oferă.

Halele sunt fabricate din oțel laminat la rece, ceea ce le face solide si durabile. În ceea ce privește prețul, acesta se calculeaza în funcție de soluția identificată pentru fiecare client în parte, și nu în funcție de un cost standard/mp. Mai mult, 50% din energia necesară pentru producția materialelor provine de la panourile solare ceea ce duce la o minimizare a acestora.

Așa că la Frisomat, clienții pot găsi hale metalice  100%  personalizate din seria Pro (hale industriale, hale agrigole, săli de sport, arena echitatie, etc ), dar și hale optimizate pentru dimensiuni standard din seria GO. Toate aceste hale vin la pachet cu multe avantaje precum:

  • opțiuni de personalizare : o paletă variată de culori variată, diferite accesorii (uși pietonale, secționale, culisante, luminatoare, trape de fum, etc.),  copertine, planșee intermediare (etaj) sau pereți anti și/sau rezistenți la foc
  • un timp mai rapid de realizare comparativ cu o hală clasică de beton sau cărămida ( intre 3-5 săptămâni)
  • costuri de mentenanță foarte mici (aproape zero)
  • durata lungă de viață

“Suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine. Cine înțelege, are de câștigat. Dacă faci ieftin – atât și rezistă. Dacă dai prețul corect pentru un produs – hală de depozitare – de calitate, de fapt investești în viitorul tău și al fermei. De ce investim în utilaje de ultima generație, de calitate? Pentru că vrem să asigurăm investiția și performanța pe termen lung. Așa este și o hală Frisomat, rezistentă și fără costuri suplimentare anuale de mentenanță!“ recomandă Gabriel Stanciu SISMAD AGRO

Știu că uneori mă las condusă de emoții, dar îmi doresc prea mult ca România să fie țara în care toții copii să crească frumos, să nu li se taie aripile atunci când au un vis, să nu fie nevoiți să rămână pe loc pentru că nu au posibilități famiile lor. Oare s-a gândit cineva că poate printre astfel de copii este posibil să fie un viitor  Hagi, o Nadia sau un Iosif Sîrbu, primul campion olimpic român?

Acestea fiind spuse, voi ce părere aveți? Să le scriu sau nu? ?

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

Sursa foto: frisomat.ro, frisomat.com, facebook Frisomat Romania, Unsplash, colaje editate cu Canva



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *