Prăjturi delicioase cu ustensile ambițioase

Prăjturi delicioase cu ustensile ambițioase

Faptul că îmi place să prăjituresc cred că știți deja, însă ce nu știți este că nu a fost așa din totdeauana. Lipsa timpului, probabil și comoditatea au fost doar câțiva factori care m-au făcut să aleg varianta cea mai simplă și să cumpăr direct de la cofetărie sau de la nu știu care magazin. Dacă ar fi să îi întrebați pe ai mei prieteni despre perioada mea “ de glorie”, v-ar povesti sigur despre clătitele mele fabuloase. Era dulcele cel mai des făcut deoarece doar dădeam o fugă până la supermarket, cumpăram foile de clătite pe care doar trebuie să le încălzesc și să le primenesc cu ciocolată sau dulceață. O adevărată “complicațenie”, da’ măcar ne făceam pofta de dulce. Acum, după sute de rețete, pot face prăjituri delicioase cu ustensile ambițioase și toată lumea este fericită, începând cu mebrii familiei și terminând cu vecinii?.

Pasiunea asta pentru gătit a început în perioada în care am rămas acasă în creștere copil și a trebuit să fac ceva pentru a-mi umple timpul și cu altceva în afară biberoane, scutece, strâns jucarii, etc. Așa am început să pregătesc dulcegării pentru cel mic, dar și pentru noi. Nu mi-au ieșit din prima și am făcut n și mii de încercări, m-am enervat, am aruncat tăvi la gunoi (erau atât de arse încât nici apă la păsări nu puteai să mai pui în ele) până  să ajung să fac prăjiturile din ochi sau chiar să încropesc ceva pe repede-nainte. Ce pot să spun este că nu am renunțat niciodată și asta pentru că sunt extrem de ambițioasă.

M-am gândit să va îndulcesc cu o rețeta de guguluf cu șampanie și portocală, care mi-a ieșit în schimb din a doua încercare. Practic am dat cu nuca în perete fix la sfârșit pentru că nu am avut răbdare să se răcească, iar pentru că forma folosită nu a fost una de silicon, prăjitura s-a lipit și am scos-o bucăți, bucăți din tavă. Pe lângă video-ul cu prepararea prăjiturii, vă las mai jos câteva ustensile ambițioase care vă pot ajuta în realizarea acesteia din prima :).

Tava de copt

V-am povestit mai sus de ce este important să avem o tavă potrivită, mai ales pentru această rețetă mai “sensibiloasă”. Câștigătoarea este o tavă de silicon, aceasta fiind mult mai practică și mult mai simplu de curățat. Comparativ cu celelalte tăvi, prezintă și avantajul că nu mai trebuie unsă înainte cu ulei sau unt, fiind de mare ajutor mai ales dacă ești la început în ale bucătăriei. Am căutat să îmi cumpăr și eu o astfel de formă și am găsit una din gama Ambition Romania de pe magazinul online Dajar. Dajar este cea mai mare companie de pe piața produselor pentru casă și bucătărie din Europa Centrală și de Est, asa ca sigur veti găsi aici si alte modele de forme, dacă vreți să îi dați o notă personală prăjiturii.

Telul

Așa cum se vede și în filmulețul video, eu folosesc un tel destul de vechi, de care nu m-am putut despărți…încă. Este printre primele obiecte pe care le-am cumpărat atunci când ne-am mutat și de care nu m-am putut despărți. Telul este foarte util și vă recomand să aveți la îndemână atât unul din oțel inoxidabil, dar și unul din silicon. Telul din silicon este util mai ales atunci când vrei să pregătești vreo budincă, glazură de ciocolată sau oricare alt desert preparat într-un vas cu peliculă non-stick sau antiaderent pe care nu vrei să îl deteriorezi.

Spatula

Spatula este nelipsită din bucătăria mea și asta pentru că este super practică și mă ajută în prepararea oricărei rețete. Pe lângă faptul că o folosesc pentru amestecarea ingredientelor, curață perfect părțile laterale ale bolurilor și practic transfer toată compoziția în tavă de copt. Dezavantajul aici este că dacă ai mici termite care mișună pe lângă tine în bucătărie, nu prea le rămâne mare lucru de lins :))).

Boluri de diferite dimensiuni

Fără boluri nu prea poți face mare lucru atunci când vine vorba de dulcegarit și nu numai. Este foarte util să ai la îndemână boluri de cât mai multe dimensiuni pentru a fi mereu pregătit fie că vrei să frămânți vreun aluat, fie că vrei să fac un simplu pandișpan. Pentru această rețea ți-ar fi de mare ajutor să îți pregătești ingredientele de la început, mai ales că trebuie să le adaugi pe toate, unul după celălalt.

Pentru că ingredientul principal, șampania, mă duce cu gândul la ceva festiv, mă gândeam că n-ar fi rău dacă am servi această prăjitură așezați la o masă frumos decorată. Ce înseamnă pentru mine frumos decorată? În primul rând, îmi place să îi dau o notă personală și sa creez o atmosferă caldă prin folosirea lumânărilor și a florilor. De asemenea, “la zile mari” scot serviciul de masă ăla “de sus”, cu farfurie suport și tot tacâmul. Apropo de tacâmuri, aici am mereu grijă să poziționez corect tacâmurile și să nu încurc locul lingurei cu cel al furculiței. La fel de important este și modul de aranjare al paharelor, tot timpul în partea dreaptă a farfuriei, fiind musai să se regăsească pe masă paharul de apă, cel pentru vin alb dar și cel de vin roșu. În cazul în care nu aveti toate accesoriile necesare pentru aranjarea unei mese festive, să știți că puteți găsi absolut orice pe magazinul online Dajar Romania care este la doar un click distanță, reușind astfel să transformați o simplă cină într-un adevărat răsfăț regal.

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

Sursa foto : dajarmagazin.ro, facebook Dajar, poze din arhivă personală , colaj foto realizat cu Canva, video realizat cu KineMaster



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *