Bucătăria noastră, un loc de relaxare

Bucătăria noastră, un loc de relaxare

Ne-am propus ca anul acesta să renovăm parte din apartament, mai exact baia și bucătăria. Ne-ar fi plăcut să renovăm și restul casei, dar la anu’ ce am mai face😂? Atunci când ne-am mutat la casa noastră și eram fără copil, recunosc că nu prea găteam atât des. Însă, de când a apărut Alexandru în viața noastră, totul s-a schimbat. Acum bucătăria nu este doar locul unde gătim, ci este locul în care creem multe amintiri. Este locul în care miroase aproape zilnic a vanilie și a copt, este locul în care făina nu este un simplu ingredient, ci devine un praf magic în mâinile lui Alexandru. Rachel Ray spune că “mâncarea bună și o bucătărie călduroasă, asta transformă o casă în acasă“, acesta fiind și motivul pentru care vrem să facem din bucătăria noastră, un loc de relxare.

Încă de când ne-am mutat, mi-am dorit ca întreaga casă să reflecte parte din personalitatea noastră: să fie veselă, bine organizată, un loc prietenos și călduros. Bucătăria am vizualizat-o mereu ca având un design îmbină armonios elemente tradiționale (pentru a ma duce cu gândul la țară) cu cele moderne. Având în vedere că stăm la bloc, iar bucătăria este una destul de mică, ne-am gândit că singurul mod de a o face să pară mai spațioasă este să folosim culori deschise, dar și electrocasnice încorporabile.

După o groază de căutări pe net, l-am găsit pe Franke pe care ni l-am dorit în echipa noastră , nu doar pentru că este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume, dar este și lider în cercetare și dezvoltarea unor materiale și a unor produse noi pentru bucătărie. De asemenea este principalul furnizor de sisteme încorporabile pentru bucătăriile casnice și mai nou și-a mărit “personalul” cu trei noi colecții: Mythos, Maris și Smart, colecții care vin în ajutorul consumatorilor atât din punct de vedere al funcționalității, cât și a designului. 

Având în vedere cele povestite, am sumarizat mai jos ce ne-ar ajuta să facem din bucătăria noastră, un loc de relaxare, dar și ce ar spune câteva electocasnice despre noi, asta dacă ar fi să stea la o șuetă.

Plita și cuptorul

Este evident că la noi se pregătește mâncare destul de des, mai ales câte ceva de dulce. Deja vecinii știu de unde vine mirosul de prăjituri. Este o pasiune de care ne bucurăm cu toții, atât noi, cât și ei😅. Cu siguranță, dacă ar putea scrie, al meu cuptor mi-ar înmâna zeci de cereri de concediu, mai ales în perioada sărbătorilor. Tocmai pentru că sunt zile în care pregătesc mai multe feluri de mâncare, am găsit la gama Maris, cuptoare incorporabile Franke, care pe lângă funcția de Multicooking, sunt silențioase și ce să vezi, se curață singure datorită funcției de curățare cu abur care folosește doar apă, fără detergent, ceea ce îl face simplu și ecologic.

Pe lângă cuptor, plita este la fel de importantă. Având în vedere că celui mic îi place să stea pe lângă mine în bucătărie, o plită care să fie prietenoasă cu cei mici și să nu reprezinte un pericol pentru el. Mi-a atras atenția o plită Franke, tot din noua colecție Maris, care datorită funcției Child Lock (Blocare Comenzi), cel mic nu se mai poate juca cu comenzile acesteia. Pe lângă faptul că îmi pot regla puterea în funcție de preparatul pe care îl gătesc și se curață rapid, are și o funcție automată. Practic, atunci când Alexandru strigă că vrea să facem dansul lui Mickey, pot lăsa oală cu paste la fiert fără nici o grijă și să trec la dansat.

Blatul de bucătărie

Blatul de bucătărie ar urma și el cu siguranță modelul colegului de cameră și mi-ar scrie mare cu făină: SCHIMBĂ-MĂ! Orice aș găti, orice aș dulcegari sau orice activitate posibilă aș face in bucătărie, mă folosesc de blat. Motiv pentru care are nevoie urgentă de o schimbare pentru a rezista la noi lovituri de la coca de cozonac și nu numai 🤣.

Chiuveta și bateria de bucătărie

Având în vedere dorința noastră de a face din bucătărie una mai spațioasă, ne bazăm și pe partea cromatică . Astfel, ne-am gândit la o chiuvetă din fragranite de culoare bej. Nu am ales întâmplător materialul și nici culoarea. Simbolistica din spatele acestei culori ne caracterizează pe amândoi, întrucât se spune că oamenii de tip “bej” sunt oameni calzi, care apreciază lucrurile bine  făcute și care se adaptează ușor, fiind personae foarte practice. Am ales fragranite pentru că este unul durabil, așa cum ne dorim să fie tot ce este legat de noi trei.

Având în minte aceste caracteristici, ne-am uitat la gama de chiuvete Franke unde am găsit un model care ne-a plăcut și care beneficiază și de tehnologia Sanitized (ioni de argint), ceea ce mi-a adus un zâmbet larg pe față pentru că așa voi fi sigură că igiena se află la ea acasă.

Bateria de bucătărie pe care o am în minte încă de când ne-am propus să renovăm, este una vintage. Parcă mă întoarce puțin in timp, oferind un aer aparte bucătăriei și mi se pare că s-ar potrivi perfect cu brâul meu din cărămidă de deasupra blatului din lemn.

Espressor sau mașină automată de cafea

Atât eu cât și soțul suntem mari iubitori de cafea. Practic primul lucuru pe care îl vedem atunci când intrăm în bucătărie este filtru de cafea. Nu începem nici o activitate până când soțul nu face cafeaua. Această licoare magică este motorul nostru de pornire.

Așa că am zis că atunci când îi vom da un nou look bucătăriei, cu siguranță ne vom achiziționa un espressor sau orice mașinărie care să ne aducă în casă un miros proaspăt de cafea. Pentru că la noi orice decizie este analizată și paranalizată, nici aici nu ne-a fost prea ușor să ne hotărâm. Tot colindând pe Franke magazin online, ne-a atras atenția mașină de cafea din gama Mythos. Faptul că este încorporată, ne-a entuziasmat tare mult pentru că având o bucătărie mică, practic am împușca doi iepuri dintr-un foc : spațiu și miros proaspăt de cafea.

Hota

Uitându-mă pe site-ul celor de la Franke, mi-am schimbat cu totul ideea de hotă pe care eu o aveam inițial în minte. Mi-am dat seama, că hota poate fi o pată de culoare și că nu trebuie neapărat să stea ascunsă. Așa m-am oprit la hota Smart de culoare verde, pentru a veni în completarea colțului verde și a oferi o stare de relaxare.

Hota din colecția Smart

Colțul verde

Sunt o mare iubitoare de flori, în special de bujori, și îmi doresc mereu să am vaza plină cu flori, însă pentru că vreau să îi ofer bucătăriei un aer cât mai fresh și relaxant, mi-am propus să aduc și un colț verde care să ofere și mai multă viață acestei încăperi tare dragi nouă. De asemenea, mi-am propus să îmi pun în ghivece diferite plante și condimente pe care să le folosesc în diferite preparate.

Acum că v-am spus una, alta despre cât de mult înseamnă bucătăria pentru noi, abia aștept să o redecorăm și să ajungem în showroom -ul Franke, pentru a vedea cum arată toate aceste minunății care vor face din bucătăria noastră un loc de relaxare.

P.S. Dacă ar fi să vorbească, ce povești ar spune bucătăria ta despre tine?

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

Sursa foto : frankemagazinonline.ro, Unsplash, colaje foto editate cu Canva.comLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *