În lumea handmade-ului alături de Pretty Kitty

În lumea handmade-ului alături de Pretty Kitty

Sunt pasionată de tot ce este autentic, fiind îndrăgostită fără scăpare de tot ce este personalizat și handmade. Apreciez enorm munca și dăruirea din spatele acestor produse. De-a lungul timpului am avut norocul să mă întâlnesc cu meșteri populari și să văd cum arată mâinile lor muncite. Este de neprețuit ceea ce fac. Poate unii dintre voi va gândiți că atunci când cumpărați un produs artizanal prețul este prea mare. Eu cred că atunci când reușești să cumperi un obiect lucrat manul, cumperi o fărâmă din viața și emoția celui care l-a meșterit. Nu cred că cineva a reușit până acum să valorifice emoția. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care vreau să vă invit într-o călătorie în lumea handmade-ului alături de Pretty Kitty.

Am avut o perioadă (cât am stat acasă cu cel mic în creștere copil) când am făcut felicitări și mărțișoare din hârtie (tehnica quilling). Deși la prima vedere pare că te joci cu o fâșie de hârtie , este mai mult de atât. Este vorba de răbdare, de migală, de faptul că formă nu îți iese din prima, este vorba de multă implicare. Ce pot să spun este că bucuria adusă la final șterge orice efort depus. Cum se poate transforma o bucată de hârtie în ceva minunat este absolut incredibil. Atunci am apreciat și mai mult tot ce ține de handmade, deși eu eram la un nivel de începători.

Am ales de multe ori să ofer cadouri lucrate manual tocmai datorită misterului și poveștii ascunse în spatele fiecărui produs, datorită unicității pe care o oferă, dar mai ales a mesajului transmis. Cred că fiecare dintre noi care a primit ceva personalizat a fost impresionat de faptul că cineva s-a gândit fix la el, la ce ii place, dorind astfel să ofere ceva aparte.

Anul acesta am ales ca Alexandru să ofere mărțișoare handmade, lucrate cu atâta migală de Andreea sau Pretty Kitty, o persoană dedicată 100% la 100% pasiunii sale, dar mai ales bucuriei pe care o aduce munca sa. Cred fără doar și poate că zambetele aduse de clienții ei sunt cea mai mare recompensă. Mi-am dorit să o cunosc mai bine și să va prezint și vouă o parte din munca ei prin intermediul unui scurt interviu.

Cine este Andreea și de unde pasiunea pentru handemade?

Salut, eu sunt Andreea, mama îmi spunea Dei și de atunci cam așa îmi spun prietenii. Am 31 de ani, sunt mama de 3 ani și 9 luni de Eva specială așa cum îmi place mie să spun. E specială pentru că e a noastră și pentru că la 5 luni de sarcină am aflat că suferă o malformație cardiacă congenitală și anume transpoziție corectată de mari vase plus altele asociate ( această afecțiune fiind raportată la 0.5 % dintre pacienții diagnosticati cu MCC, iar literatura de specialitate raporta mai puțin de 1000 de cazuri). După ce am născut, au urmat 6 luni de mers la controale și într-un final am primit invitația pentru a merge în Germania unde Dr.Sandica urma să o opereze. Știu că mă repet, însă aceasta a fost perioada marcantă a vieții mele, cea mai grea și cea mai frumoasă în același timp.❤

Sunt o fire timidă de fel, nu-mi place să ies în evidență (uneori nu-mi iese, din contră) . Mereu am stat în umbră, dar mi-a plăcut să fiu printre cei buni. Nu-mi place să vorbesc în fața oamenilor, însă îmi place să scriu și cred eu, că mă exprim mai bine în scris…aș putea scrie un roman și o voi face la un moment dat 🙈

Cum a apărut povestea Pretty Kitty?

Din 2011 am început să studiez lucrul hamdmade, aveam o pasiune pentru artă, pentru frumos. În copilărie am cochetat cu desenul, pictura, îmi plăcea să desenez în creion și să pictez pe sticlă, în general reproduceam icoane. Aveam înclinații artistice, asta e clar !!!😅 și așa am început să sap, să adun informații. Am trecut prin mai multe etape, am croșetat, am croit, am înnodat brățări, până am ajuns la fimo. M-am uitat la zeci de tutoriale pe youtube timp de 1 an, am strâns un munte de chestiute pe care le făceam în urmă tutorialelor studiate. Mi-era rușine să le scot în lume, dar și când le-am scos am avut o vânzare de 200 lei din care mi-am luat tot fimo 😅😊și muuuuulte aprecieri de la colegi și prieteni. WAW 😱

De unde vine inspirația care stă în spatele fiecărui obiect pe care îl creezi?

Inspirația vine în general de la oameni, cei care doresc ceva personalizat. Sunt unii care îmi spun fiecare detaliu în parte, unde și cum l-ar dori așezat, culori sau texte, alții care îmi dau frâu liber pentru că le place cum lucrez pur și simplu. Uneori de la natură sau din gama variată pe care “Sfântul Google” o pune la dispoziție .😅 În fiecare lucrare am amprenta personală și mă pot mândri chiar cu ai mei de “Moțați de colecție”, acele tablouașe ale bebelușilor cu datele de la naștere.

Inspirația aici a fost chiar inimoasa mea. Țin minte și acum seara când am postat noul produs…a fost super apreciat având peste 300 de comentarii. Pentru mine era mult, foarte mult.

Cât timp necesită realizarea unui produs? Mă gândesc că este un anumit proces pentru realizarea figurinelor.

Ohh, acum depinde foarte mult de ce am în lucru. Dar ca să dau un exemplu, pentru realizarea unui tablou moțat îmi ia aproximativ o oră , o oră și 15 minute creearea figurinelor care trec prin procesul de frământare cam 5-10 minute, în funcție de cât de tare este lutul…apoi 30 minute obligatoriu în cuptor pentru coacere, încă 30-40 minute lipitul, scrierea datelor și uscarea, 10-15 minute împachetatul, awb-ul pt expediere și gata ! Fac un calcul și îmi ies cam 2 ore și 40 minute. 😁

Unde putem găsi produsele Pretty Kitty?

În cea mai mare parte le veți găsi pe pagina mea de facebook si instagram, acolo unde postez zilnic pentru cei peste 15k de susținători cărora le mulțumesc din ❤. Daaar, anunț în premieră că pe la începutul lunii aprilie va fi gata si site-ul. Yuhuuuu

Crezi că handmade-ul este apreciat în România?

Am mai fost întrebată asta. Acum 10 ani când am început eu să lucrez, aș fi spus că nu este. Însă acum realizez că multă lume a început să își îndrepte interesul către noi, micii artizani români. Mă bucur tare mult că din ce în ce mai mulți oameni apreciază munca noastră. Până la urmă de ce să nu o facem???

Care sunt planurile tale de viitor în ceea ce privește handmade-ul?

Un lucru e clar pentru mine, oricât de greu îmi va fi, NU VOI RENUNȚA. Îmi place prea mult ceea ce fac, aici respir și mă încarc…e pasiunea care îmi curge prin vene. Clar va rămâne moștenire .😅 Am implicat-o mereu pe cea mică și de multe ori am lucrat cu ea în brațe.❤ Iar planuri de viitor, un prim pas este realizarea site-ului. Mă bucur de prezent momentan și le iau așa cum vin.

Ce sfaturi/ recomandări le-ai da persoanelor care sunt la început de drum în ale handmand-ului?

Aș vrea să le spun să se documenteze, să citească, să testeze. Am întâlnit multe persoane care sunt la început și vor totul de-a gata (nu vreau să fiu răutăcioasă). Eu așa am pornit și am o satisfacție enormă, pentru că tot ce fac acum am învățat autodidact. Apoi, să nu renunțe, să învețe constant și să-și dorească să progreseze de la zi la zi și de la lucrare la lucrare. Să fie oameni și să lase ceva frumos în urma lor, pentru că ziua de mâine habar nu avem cum va fi.

Sursa: facebook Pretty Kitty, poze editate cu Canva  • Sunt superbe toate creațiile! Am avut și eu o perioadă (lunguță) în care m-am jucat cu Fimo și știu cât de multă muncă și migală e în spatele acelor figurine și a tablourilor colorate. Să faci bijuterii e un soi de relaxare, să faci astfel de creații 3D e adevărata artă.

    Felicitări, Pretty Kitty, din mâinile tale ies adevărate minuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *