Ce am învățat despre mine din blogging?

Ce am învățat despre mine din blogging?

Mă bucur  tare mult că Diana m-a provocat să scriu despre “ce am învățat despre mine din blogging”, mai ales că tocmai mă apucasem să creionez un articol despre cât de important este să fii TU, așa că am primit cu drag această blogo-leapșă. Inițial am început toată povestea “Tradiții și Delicii” cu o pagină de facebook, urmând că acum 1 an și ceva să mă apuc să scriu pe blog. Mi-am dorit să fiu prezentă tot timpul pentru cititorii mei, iar ei să găsească mereu deschisă ” cartea mea de bucate”, informații utile despre una, despre alta și nu în ultimul rând tradiții și obiceiuri d’ale noastre. Nu m-am gândit niciodată că oamenilor le va plăcea stilul meu simplu, cu o leacă ( mai mult) de influențe oltenești😊. Însă în toată această perioadă de blogging m-am descoperit și am evoluat de la zi la zi. .

Fii Tu

Am aflat că cel mai important este să fii TU. Nu vei da greș niciodată dacă le arăți oamenilor cine ești, ce pasiuni ai, dacă mai presari o glumă pe ici pe colo sau dacă ai anumite ticuri. După interviul meu cu Claudia la Vocea SuperBlog, am primit o groază de feedback-uri pozitive. Eram conștientă de emoțiile avute, dar mai ales de balbe și ticuri, însă toată lumea a apreciat faptul că am fost naturală și sinceră. Până la urmă acesta a fost și scopul meu: cititorii să o cunoască pe Alexandra și dincolo de litere. Ce pot să spun este că net-ul este plin de oameni care vor să arate , să fie că alții și practic nu prea ai ce să alegi. Lumea nu înțelege că suntem diferiți tocmai pentru a învață câte ceva unii de la ceilalți. Așa am sta și am vorbi cu noi înșine în oglindă.

Nu renunța niciodată

Au fost momente când unele lucruri pe care mi le-am propus să le fac nu au ieșit cum au trebuit din prima. Au fost zile când inspirația parcă mă ocolea intenționat. Am învățat să nu renunț niciodată și să am răbdare. Dacă astăzi ceva nu merge, încearcă mâine, poimâine, dar nu te opri. Merge perfect vorba aia : puțin cu puțin se face mult. Cu cât te chinui mai mult să obții ceva, cu atât mai mare va fi satisfacția de după. Știam că pot să scriu despre tot ce vreau eu, dar nu știam că pot să scriu și despre tot ce vor alții. Acest lucru l-am descoperit când am participat la SuperBlog, atunci când am avut un subiect bine definit, cu cerințe tehnice și care m-a mai scos și puțin din zona de comfort.

Pot să susțin oamenii pe care îi apreciez

Pot să scriu despre oamenii pe care eu îi apreciez și le susțin munca, dar mai ales efortul depus. Sunt oameni care inspiră și cred că avem nevoie de cât mai multe exemple bune. Nu pun accentul doar pe partea materială pentru că nu totul în viață este despre bani. Au fost situații când am crezut foarte mult într-un produs, într-o acțiune și atunci am simtit că un articol ar aduce valoare adăugată pentru cititori, dar si pentru personale respective. Eu una am anumite valori după care mă ghidez, iar una dintre ele este despre generozitate și de a ajuta cât de mult pot. Sunt fericită că pasiunea mea pentru scris poate contribui măcar un pic la susținerea unui antreprenor român și nu numai.

Blogging-ul rămâne o pasiune de a mea, scrisul și gătitul fiind modul în care eu mă relaxez cel mai bine. Îi încurajez pe toți cei care au pasiuni să nu renunțe la această hrană pentru suflet. Până atunci dau mai departe această blogo-leapșă despre ce am învățat despre mine din blogging” către Anca , Adelina , Emil și Daniel.

Sursa foto: Unsplash, foto editate cu Snapseed

Zâmbiți! Iubiți! Fiți fericiți!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *