Mierea și prietenele ei, fructele

Mierea și prietenele ei, fructele

Dacă m-ar întreba cineva care sunt 3 alimente nelipsite de la noi din casă aș spune dintr-un foc : mierea, fructele și laptele. Înainte de a-l avea pe cel mic le consumam pe toate, dar nu cu viteza de acum. Mi-am dorit încă de la început să îi oferim lui Alexandru o alimentație cât mai sănătoasă, iar primul pas a fost să evit cât pot de mult (spre deloc) zahărul și să îi pregătesc eu în casă dulcegării. Mai mult, pentru că este un mare iubitor de miere, am avut câteva activități dedicate acestei teme, pentru a intelge mai bine cum stă treaba cu albinele și mierea.

Chiar și atunci când pregătesc prajituri pentru “oameni mari” încerc să pun cât mai puțin zahăr, nefiind adepta unor prăjituri extrem de dulci. Nu știu dacă s-a uitat cineva pe statistici, dar România este pe locul 2 în Europa in ceea ce privește obezitatea infantilă, iar principalii factori care duc la acest lucru sunt o dietă nesănătoasă (conținut ridicat de zahăr, grăsimi și sare) precum și o activitate fizică redusă. Astfel, depinde doar de noi, părinții, cum alegem să renunțăm la acest loc la care nu ar trebui să fim deloc fruntași.

Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales un stil de viață sănătos pentru Alexandru, la care treptat, treptat ne adaptăm și noi. Mierea este nelipsită din rutina zilnică. În fiecare dimineață ne luăm câte o linguriță de miere ( fie simplă, fie în diferite combinații ). Pe lângă gustul bun, vine la pachet cu multe beneficii.

Am căutat tot timpul produse din ingrediente naturale, cât mai sănătoase și pregătite pe meleagurile mioritice, iar dacă ne mai și îndulcesc atunci e și mai bine. Așa am descoperit produsele Melinis care nu fac altceva decât să îmbine într-o armonie a gustului două ingrediente pe care noi le consumăm zilnic: miere și fructe crude. Aceste produse sunt tare delicioase, fiind o noutate pe piață, întrucât nu sunt nici dulceață, dar nici produse apociole. Pentru o porție de dulce și energie, noi luăm dimineața o linguriță din Melinis de prune ( pe acesta îl avem acum în cămară), o aromă potrivită pentru aceasta perioadă.

Având în vedere că este toamnă și că imunitatea trebuie să fi e bine pusă la punct, pe lângă mierea cu propolis, apelăm și la cătină. Melinis de cătină este următorul pe lista mea pe care vreau să îl încerc, fiind combinația perfectă pentru a lupta împotriva lui ” Coronel” și nu numai.

Toată gama de produse Melinis ( prune, trandafiri, vișine, pere, zmeură, gutui, afine, cătină) este realizată printr-o metodă unică de preparare lentă, la temperaturi sub 35˚C, care păstrează proprietățile fructelor și petalelor, intensificând astfel parfumul lor natural, și oferindu-le un gust cu totul și cu totul deosebit. Dacă v-am făcut curioși și doriți să încercați produsele Melinis, puteți intra pe site-ul producătorului, dar le puteți găsi și în diferite magazine din București, Buzău, Constanța, Galați, Neamț și Ialomița. Având în vedere că noi ” trecem pragul” mai mereu în Afi Cotroceni, le-am găsit frumos aranjate în magazinul Zimbria.

Zâmbiți! Iubiți! și…Poftiți de v-îndulciți!
Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020

Sursă foto: Melinis.ro, Unsplash, arhivă personală
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *