Fursecuri tomnatice cu gutuie si prune

Fursecuri tomnatice cu gutuie si prune

Toamna este bogata atat in culori, dar si in arome. Toamna este atat de darnica in roade, incat nici nu stii de unde sa o apuci: dovleac copt, gutui crude sau coapte, prune, placinte cu mere si dovleac, dar si must. Am vrut sa aduc din nou in casa aroma toamnei si astfel am pregatit niste fursecuri tomnatice cu gutuie si prune.

Am copt inainte doua gutui si am folosit piureul pentru o aroma si mai intensa. Am indulcit fursecurile cu prune uscate si putina miere de salcam cu prune de la Melinis. Este un produs natural, fara zahar adaugat, care poate fi folosit ca atare sau si in alte preparate ( gasiti aici mai multe informatii despre aceste produse). Fursecurile tomnatice sunt usor de pregatit, fara faina si zahar adaugat, dar care se pot transforma usor intr-un desert fara gluten daca folositi fulgi de ovaz fara gluten.

Ce va trebuie?

100g fulgi fini de ovaz ( cu sau fara gluten)
50g faina de migdale
1 ou
6 prune uscate maruntite la robot
2 linguri miere ( sau delicatesa cu miere si prune de la Melinis pentru si mai multa savoare)
esenta de vanilie

Cum se preprara?

1.Inainte de a ne apuca de fursecuri, coacem gutuile. Dupa ce s-au copt, le decojim si pasam  pana obtinem un piure.

2.Mixam oul bine pana isi dubleaza volumul apoi adaugam restul ingredientelor si amestecam bine cu o spatula. Lasan compozitia sa se odihneasca pentru 5 minute.

3.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam fursrcurile cu mana pe care le vom lasa 10 minute la foc mediu sau pana cand se rumenesc usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *