Cartea, un bilet spre Oriunde!

Cartea, un bilet spre Oriunde!

Am crescut cu replica “ ai carte, ai parte”, un vechi proverb pe care ai mei mi l-au săpat adânc în minte și care mi-a dat mereu încredere și putere să reușesc. Ai mei mi-au dat cea mai de preț moștenire, o mosternire aleasă,  pe care vreau să i-o transmit mai departe copilului meu : educația și capacitatea de a se descurca singur în orice situație. Astfel, am învățat de când mă știu și mi-a plăcut mereu să fiu printre primii, fără a fi însă vreo tocilară pentru că atunci când era de chiulit semnam mereu condica.

Deși trăim vremuri în care nu tot timpul se pune accentul  “pe carte”, aceasta este singura care ne poate salva oricând, de orice si oricine.  De ce ? Pentru că doar cartea te face să fii un om învățat. Cartea este a doua mamă în viața fiecăruia dintre noi, dar mai ales a micilor cititori care sunt la început de drum și au nevoie de îndrumare și susținere. Asemenea fundației unei case, ei au nevoie să își construiască o “ fundație” solidă de cunoștințe și abilități pentru a putea pleca pregătiți în cea mai lungă călătorie : VIAȚA!

Cartea este un bilet spre Oriunde! Poți să străbați mări și țări în câteva secunde, poți să fii un cavaler, un super erou, poți să fii ce vrei. Cartea te ajută să gestionezi mult mai bine și mult mai repede o situație pentru că deja personajul din povestea ta preferată a trecut prin ceva similar. Cartea te îmbogățește : în trăiri, în cuvinte, în limbaj. Cartea îți este prieten de nădejde, cartea îți dă aripi și te învață să zbori pentru că cititul te înalță.

Lui Alexandru îi place foarte mult să răsfoiască toate cărțile de povești pe care le are în minibliotecă și sunt atât de fericită că mă lasă să fac parte din lumea sa magică pe care am numit-o Năzdrăvania. Este un loc grozav în care năzdrăvanii, locuitorii din Năzdrăvania, colorează totul în cele mai frumoase culori: veselia lor molipsitoare și chiote de fericire. Este locul în care în fiecare zi pornesc într-o nouă aventură în care se descoperă pe ei, dar și tot ce îi înconjoară.

Am ales pentru Alexandru cărți de toate felurile, dar am pus accent pe cele care se îmbină cu pasiunile sale. Astfel, în funcție de o anumită temă pe care o studiem, anotimp sau pasiuni și îi schimb cărțile astfel încât să îi fie ușor și să aleagă singur ce dorește să citim. Mă gândeam cât de frumos ar fi ca Alexandru să fie eroul din cartea sa cu povești, iar acum acest lucru se poate datorită cărților personalizate. Editura Elefantul Meu presară praf magic și astfel prichindeii devin eroii din poveștile lor. Ce poate fi mai inspirat pentru o zi de naștere decât să oferi cărți cadou cu “numele sărbătoritului pe copertă. Mă gândesc la câte “wow”-uri s-ar auzi pe minut.

Cred cu tărie că adevăratele valori se construiesc în timp, cărămidă cu cărămidă, astfel încât să rămână ceva solid și să treacă cu brio peste intemperii . Cărțile sunt o parte din aceste cărămizi, alături de educație, dar și de dragostea și susținerea familiei.

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020

Sursă foto: ElefantulMeu.ro , Unsplash, infografic realizat cu canva.com arhivă personalăLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *