Sumegi cu nuca si ciocolata

Sumegi cu nuca si ciocolata

Prajiturile cu nuca sunt preferatele mele, daca mai contin si ciocolata atunci nu mai incape nici un loc de discutie. Am mancat prima oara  prajitura sumegi cu nuca si ciocolata la cofetarie si de atunci a ramas in topul preferintelor mele. M-am hotarat de curand sa incerc si eu sa o pregatesc, iar pentru prima oara nu a iesit rau deloc­čśé.

Nu am fost foarte incantata de blat pentru ca l-am tinut putin mai mult la copt, dar cu siguranta data viitoare il voi tine mai putin. Crema este cea mai fina crema pe care am pregatit-o vreodata. Pentru un plus de gust, am adaugat si putina ciocolata cu lapte. Va las si voua reteta pentru prajitura sumegi cu nuca si ciocolata.

Ce va trebuie?

Foaie
5 albusuri
100g zahar
100g nuca macinata
2 linguri faina
Esenta de rom

Crema
5 galbenusuri
100g zahar
50g ciocolata cu lapte
100g unt
25g cacao

Glazura
100g ciocolata neagra
100g smantana pentru gatit

Cum se prepara?

1.Mixam spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Adaugam putina esenta de rom si mixam in continuare. Incorporam treptat nuca macinata si faina.

2.Tapetam cu hartie de copt tava aragazului si   transferam compozitia. Lasam la copt pentru 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.

3.Cat timp se coace blatul, pregatim crema pe baie de aburi. Amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul si cacaua pana cand ajung de consistenta unei budinci. O lasam sa se raceasca timp in care spumam untul, urmand sa il adaugam treptat in crema de galbenusuri.

4.Taiem blatul in trei parti egale, adaugam crema peste primul blat, punem cea de a doua foaie, iar crema si apoi ultima foaie.Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru gatit pe baie de aburi si o adaugam peste ultima foaie, decorand cu putina nuca macinata.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *