Un gand de vacanta cu gust de Marlenka

Un gand de vacanta cu gust de Marlenka

Mi-am propus sa facem in acest weekend si ce faceam inainte sa stam doar in casa: sa ne uitam la un film (nu la cinema ce-i drept), sa ne jucam si mai mult cu Alexandru si daca e posibil sa ne bem cafeaua “in oras”, la cafeneaua din sufragerie. Cum la cafenele mai gasesti si ceva dulcegarii, mi-am adus aminte ca de fiecare data cand mergeam la Brasov, voiam sa ajung la aceiasi cafenea unde am mancat cea mai buna prajitura : Marlenka. Toata saptamana am avut un singur gand de vacanta cu gust de Marlenka.

Prajitura Marlenka este de origine armeneasca. Asa ca daca va place combinatia de nuca si miere, atunci acest desert este perfect si pentru voi. Noi am servit o portie de prajitura alaturi de o cafea neagra si uite asa ne-am simtit ca in vacanta chiar daca doar pentru putina vreme.

Ce va trebuie?

Foi cu miere

500g faina
125g zahar
125g miere
1 lingurita (rasa) bicarbonant
100g unt
2 oua
putina esenta de vanilie

Crema

367g conserva lapte condensat
300g smantana grasa ( min 25% grasime)
500g mascarpone
100g nuca macinata

Optional: puteti adauga in crem 2 foi gelatina

Cum se prepara?

1.Topim pe baie de abur zaharul, untul si mierea. Adaugam bicarbonatul, oualele si amestecam bine pana se omogenizeaza.

2.Cernem faina si incepem sa o incorporam treptat. Atunci cand nu mai putem amesteca cu telul, cernem restul de faina pe blatul de lucru, transferam aluatul si framantam.

3.Formam un baton pe care il impartim in 6 parti egale ( ~ 100g bucata). Intindem prima bila pe o foaie de copt apoi facem un contur cu ajutorul unui cerc de la o tava de copt ( eu am folosit unul cu d 32cm), insa fara a indeparta execul de aluat. Intepam foaia cu o furculita si o dam la cuptorul incins pentru 3 minute pana cand se rumeneste usor. Repetam si pentru restul foilor.

4.Pentru crema mixam caramelul ( il obtinem prin fierberea conservei de lapte condensat pentru aproximativ 2-3 ore) cu smantana si branza mascarpone, urmand ca la final sa incorporam nuca macinata.

5.Asamblarea tortului este una foarte simpla. Adaugam pe un platou prima foaie, 2-3 linguri crema, iar foaie si tot asa. Trebuie sa pastram 2-3 linguri crema pe care o vom intinde pe toata suprafata tortului, urmand ca apoi sa decoram cu excesul de aluat pe care l-am maruntit intr-un robot. Lasam la rece pana a doua zi.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *