Chec cu lapte condensat si mac

Chec cu lapte condensat si mac

Imi place sa folosesc laptele condensat pentru a face diferite prajituri sau torturi, motiv pentru care Marlenka sau Medovik sunt preferate de intreaga familie. De data aceasta l-am folosit pentru prepararea unui chec mega delicios, oferindu-i o aroma si o textura aparte. Daca aveti pofta de un desert rapid, acest chec cu lapte condensat si mac va poate scoate din incurcatura.­čśë

Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, iar in locul macului puteti folosi fructe sau nuci, iar gustul va fi la fel de bun. Merge de minune alaturi de cafeau de dimineata sau alaturi de un ceai aromat. Sper ca v-am convins sa il incercati, asa ca va las reteta mai jos.

Ce va trebuie?

200g faina
2 linguri mac
2 oua
357g lapte condensat (o conserva)
50g unt la temperatura camerei
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
5g praf de copt
zeama de la 1 lime
esenta de vanilie

Cum se prepara?

1. Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu oualele, adaugand apoi laptele condensat.

2.  Adaugam bicarbonatul de sodiu, zeama de lime si esenta de vanile si mixam in continuare.

3. Incorporam apoi macul, faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule.


4. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, transferam compozitia si o lasam la copt pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *