Tort brownie cu dulce de leche

Tort brownie cu dulce de leche

Este cineva care nu iubeste ciocolata? Eu sunt un mare fan ciocolata, asa ca nu ratez sa mai fac deserturi ciocolatoase din cand in cand. Avand in vedere ca imi place super mult brownie si caramelul, am ales sa fac un tort brownie cu dulce de leche ( dulceata de lapte sau caramel).

Este un tort diferit de ce am facut pana acum, blatulurile nefiind unele pufoase si bine insiropate, ci umede. Insa, gustul de brownie se completeaza perfect cu aceasta crema cu gust discret de caramel. Pentru si mai multa savoare, am imbracat tortul intr-un ganache de ciocolata cu lapte si l-am decorat cu un amestec din frisca neindulcita si putina crema de alune.

Desi initial am crezut ca este extrem de dulce, este pur si simplu perfect ( sa nu mai zic cat de bine merge alaturi de o ceasca de cafea). Sper ca v-am facut suficient pofta, asa ca va las mai jos reteta pentru tort brownie cu dulce de leche.

Ce va trebuie?
Blaturi ( 3 buc)

4 oua
250g ciocolata cu lapte
50g zahar brun
150g faina

100g unt
3g praf de copt

Crema

500g mascarpone
375g conserva lapte condensat

Ganache de ciocolata

200g ciocolata cu lapte
200ml smantana pentru frisca

Decor

200m smantana pentru frisca
2 linguri zdravene de crema de alune ( eu am folosit Nutella)

L.E.: Tava de tort pe care am folosit-o are d=20cm, iar cantitatea este pentru un singur blat pe care il feliem in 3 parti egale sau daca aveti 3 tavi la indemana distribuiti cantitatea in mod egal.

Cum se prepara?

1. Topim la bain marie ciocolata impreuna cu untul. Cand aceastea s-au topit, adaugam  zaharul si oualele si incepem sa mixam.


2. Incorporam treptat faina si praful de copt si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena.

3. Pentru copt, fie folosim 3 tavi de copt de aceiasi dimensiune, fie vom folosi aceiasi tava de copt si in care vom coace pe rand cele 3 blaturi. Blatul se va coace timp de 20-25 de minute la foc mediu.

4. Pentru a transforma laptele condensat in dulceata de lapte sau caramel, trebuie sa fierbem conserva pentru aproximativ 3 ore. Dupa ce am obtinut caramelul, il mixam cu mascarpone.

5. Ansamblarea este destul de usoara : blat, crema, blat, crema, blat si ganache. Ganache-ul de ciocolata se face rapid : intr-un bol adaugam bucatile de ciocolata peste care adaugam smantana de frisca incalzita.

6.  Ultimul pas este sa mixam smantana pentru frisca necesara pentru decor, pe care o vom amesteca impreuna cu crema de alune.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



    • Buna, Cristina. Cantitatea este pentru un singur blat . Daca ai la indemana 3 tavi poti distribui cantitatea in mod egal, daca nu, folosesti o singura tava si feliezi blatul in 3 parti egale. Sper sa iti fie de folos informatia. Un An Nou cat mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *