Tiramisu cu fructe de pădure (Guest Post – Lady in Black)

Tiramisu cu fructe de pădure (Guest Post – Lady in Black)

Dragii mei, astăzi vă voi face cunoștință cu o persoană tare dragă mie, de care m-am lipit super repede. Este vorba despre Ana sau Lady in black sau Dusă cu cartea, așa cum e cunoscută în blogosferă. Este tare glumeață, cu vorbele la ea, fiind mereu pregătită să îți transmită toată energia și gândurile ei bune. Ne-am întâlnit în cadrul competiției SuperBlog (care adună la un loc nu doar cei mai grozavi bloggeri, dar și cei mai tari oameni) și de atunci, nu împărțim doar orașul din care venim, ci și pasiunea pentru scris, citit, dar și pentru dulcegarit. Astăzi, Ana este Chef Ana și a venit cu o rețetă de tiramisu cu fructe de pădure a la Oltenia de te lingi pe degete :).

Dacă toată lumea a auzit de tort tiramisu clasic, ei bine, există și o variantă inventată de mine – Tort Tiramisu cu mascarpone si fructe de pădure. Având în vedere că cel clasic conține și cafea, și nu poate fi mâncat de copii, acest tiramisu este pe placul lor. Fie alegi un mix de fructe, fie doar un anumit sortiment de fructe, nu vei da greș. Arată foarte bine și cei mici se vor simți și ei răsfățați.

De ce ai nevoie?

Dacă vrei să-l pui într-o formă de tort de 26 de cm sau într-o tavă dreptunghiulară de 36 x 24 cm, cum am eu 😁, ai nevoie de cantități diferite pentru pișcoturi.

1 pachet de pișcoturi Boromir, pentru că am încercat mai multe variante și se fac pleavă unele sau 2 pachete dacă faci în formă de tort2 cutii de mascarpone de 250 gr

500 de ml de frișcă Creme Patsserie

1 pliculeț de întăritor de frișcă, pentru că uneori nu se aliniază planetele și nu se întărește frișca cum vrem

1 esență de vanilie

4 linguri de zahăr pudră sau îndulcitor în cazul în care aveți “intoleranță” la zahăr

suc sau puteți face un sirop din zahăr și apă pentru a înmuia pișcoturile

2 pliculețe de gelatină colorată

500 gr de fructe congelate sau proaspete din care se aleg fructele întregi și aspectuoase pentru decor

Preparare

1.Se bate mascarpone cu zahărul până se încorporează totul, se adaugă jumătate din esență.

Atenție: Nu bateți prea mult mascarpone pentru că se taie! Am pățit asta și este foarte neplăcut.

2.Se bate frișca până se întărește și apoi se adaugă cea de-a doua parte din esență. Adăugați întăritorul de frișcă doar dacă considerați că este nevoie.

3. Mixul de fructe se mărunțește într-un blender sau în robot, până devine ca o pastă. Se amestecă mascarpone cu frișca până devin o cremă omogenă.

4.Se împarte compoziția în două: jumătate se amestecă cu pasta de fructe, iar cealaltă jumătate rămâne doar mascarpone și frișcă.

5.Dacă alegeți varianta de suc sau de compot pentru a înmuia pișcoturile, puteți să purcedeți la scăldarea lor. Dacă vreți să faceți un sirop de zahăr din 100 de ml de apă și 2 linguri de zahăr și esență după gust, atunci trebuie să așteptați până acesta se răcește pentru că nu vrem să “topim” pișcoturile în el.

Asamblarea tortului

1.Dacă ați ales tava rotundă, trebuie să puneți un strat de pișcoturi înmuiate, pe orizontală. Puneți de jur împrejurul inelului de la tavă, pișcoturi neînmuiate pentru a păstra partea vizuală dreaptă.

2.Un strat de cremă cu fructe, un rând de pișcoturi înmuiate, unul de cremă de mascarpone și frișcă. Repetați procedeul până ce partea de sus este de pișcoturi înmuiate, fie simplă. Preparați gelatina în funcție de instrucțiunile de pe pachețel. Așezați fructele frumos și turnati gelatina peste ele.

3.Se lasa peste noapte la frigider pentru a se inchega gelatina si pentru linistirea aromelor.

Pofta bună!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *