Clafoutis cu mure si migdale
Atunci cand vreau sa pregatesc un desert rapid sau ceva bun la micul dejun, apelez la clafoutis, un desert frantuzesc care isi are originea in regiunea Limousin. Aluatul este unul asemanator cu cel de clatite, insa mult mai bun.
In reteta originala se folosesc cirese negre, insa poate fi facut cu orice fruct. Eu am ales mure si nu orice mure, ci unele cat se poate de naturale. Spun acest lucru pentru ca “vinovati” de aceste bunatati sunt prietenii nostri, oameni cu adevarat pasionati de ceea ce fac, pentru care calitatea produsului finit este super importanta. Cred ca pozele de la Casuta Mica, unde se intampla toata magia, vorbesc de la sine. Daca aveti nevoie de mai multe detalii, le gasiti la ei pe pagina.
Acestea fiind spuse, cu fructele ramase (v-am zis ca te abtii cu greu sa nu mananci) am pregatit un clafoutis cu mure si migdale care ar fi mers perfect cu niste inghetata de vanilie, dar numa’ bine sa mai fac o tava .
Ce va trebuie?
4 oua
100g faina
100g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
250ml lapte
50ml smantana pentru frisca
350g mure
20g unt
10ml amaretto (optional)
fulgi de migdale
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1. Ungem o tava de copt cu putin unt ( eu am folosit una ceramica 18×30), iar apoi adaugam murele peste care presaram un plic de zahar vanilinat.
2. Adaugam in bolul unui mixer oualele, zaharul, esenta de vanilie, amaretto si incepem sa mixam. Incorporam treptat laptele si smantana pentru frisca, iar la sfarsit faina.
3. Transferam amestecul de mai sus peste mure si decoram cu fulgi de migdale si zahar vsnilinat, urmand ca apoi sa lasam tava la copt pentru 30-40 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumeneste usor. Musai sa avem cuptorul incins inainte.
Iubiti! Zambiti! Fiti fericiti!