Tort cu nuca, crema de whisky si cafea

Tort cu nuca, crema de whisky si cafea

Eu sunt fan declarat cafea si nuca, mai ales atunci cand se regasesc si intr-un desert. Chiar daca vorbim despre o combinatie clasica, mi se apare absolut geniala, lucru confirmat si de acest tort cu nuca, crema de whisky si cafea.

Este un tort usor de pregatit, potrivit pentru orice ocazie, mai ales pentru cafeaua de dimineata. Va las reteta mai jos si sper ca v-am facut curiosi sa il incercati.

Ce va trebuie?

Blat

220g faina alba
120g nuca maruntita
120g zahar brun
10g zahar vanilinat
50 ml espresso ( am folosot 2 shot.uri)
125g unt moale cu 82% grasime
4 oua
5g praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema

500g mascarpone
50g smantana cu 30% grasime
60ml crema de whisky
10g cappuccino instant
5g gelatina (optional)
100g zahar pudra

Sirop

150ml apa
1 plic de cappuccino instant

Cum se prepara?

1. Mixam untul moale impreuna cu zaharul si oualele, urmand ca apoi sa adaugam si cafeaua.

2. Incorporam faina, praful de copt si bicarbonatul, iar la sfarsit nuca.

3. Transferam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt ( d=20cm) si lasam la copt pentru 40 de minute la 180g sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4. Dupa ce s-a racit blatul, pregatim crema. Mixam branza mascarpone impreuna cu smantana si zaharul pudra, iar apoi adaugam crema de whisky si cappuccino instant. Hidratam gelatina conform instruciunilor dupa ambalaj si o incorporam in crema de mai sus.

5. Taiem blatul in trei parti egale si incepem sa asamblam tortul. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, al doilea blat insiropat, restul de crema (insa pastram cateva linguri si pentru decor) si adaugam ultimul blat insiropat. La sfarsit decoram cu migdale si boabe de cafea.

Tort cu nuca crema de whisky si cafea



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *