Financieri cu fistic si ciocolata
Atunci cand imi raman ingrediente de la alte prajituri, incerc sa le folosesc in alte deserturi pentru a evita risipa alimentara. De curand am avut de pregatit prajituri pentru doua prietene si mi-au ramas ceva albusuri pe care le-am folosit in pregatirea acestor financieri cu fistic si ciocolata.
Nu stiu daca va sunt cunoscute aceste mini fursecuri originare din Franta, insa sunt tare bune. Au o textura densa, fiind pregatiti in principal din faina de migdale si beurre noisette ( unt ars). Pana la aceasta reteta nu am folosit acest unt ars, insa ofera un gust deosebit.
Eu am ales varianta de financieri cu fistic si lichior de fistic, intrucat i-am pregatit pentru ziua tatalui meu care este fan fistic, insa ii puteti “personaliza” dupa gustul vostru ( vanilie, nuci, fulgi de migdale).
P.S. Ingredientele de mai jos va ajung pentru 16 buc.
Ce va trebuie?
4 albusuri
50g faina alba
50g faina de migdale
80g zahar pudra
1 lgt praf de copt
60g unt
10ml lichior de fistic
Fistic si ciocolata pentru decor
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam faina, faina de migdale, praful de copt si zaharul pudra.
2. Incorporam apoi albusurile, lichiorul de fistic si amestecam pana cand obtinem un aluat dens si omogen.
3. Incalzim untul pana la 40-45 de grade sau pana cand capata o culoare aramie si ajunge la stadiul beurre noisette. Il lasam sa se raceasca, il strecuram si apoi il adaugam in aluat.
4. Turnam aluatul obtinut in mini forme de silicon pe care le ungem inainte cu putin unt, decoram cu fistic si ciocolata, si le dam in cuptorul incins ( la 170 de grade) pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!