Biscuiti cu unt si espresso
Mirosul de cafea proaspat prajita mi se pare cea mai buna alarma de dimineata, probabil datorita faptului ca imi place la nebunie aceasta licoare magica. Nu sunt singura iubitoare de cafea, asa ca m-am gandit ca niste biscuiti cu unt si espresso v-ar prinde bine si voua.
Nu este o reteta complicata, insa acesti biscuiti sunt perfecti alaturi de cafeaua de dimineata si nu numai.
Ce va trebuie?
1 galbenus de ou
150g faina
20g cacao neagra
100g unt
50g zahar + 1 plic zahar vanilinat
3g ness
1 shot espresso
Cum se prepara?
1. Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, urmand apoi sa incorporam treptat galbenusul de ou, shot-ul de espresso si ness-ul.
2. Adaugam apoi faina, cacaoa si amestecam bine cu o spatula pana cand formam un amestec omogen din care vom forma un baton cilindric.
3. Pregatim o tava cu hartie de copt, feliem batonul iar cu ajutorul unui varf de cutit, crestam putin pe mijloc astfel incat fursecul nostru sa aiba forma unei boabe de cafea.
4. Dam tava la cuptorul incins pentru 10 minute la 180 de grade.