Pandispan cu visine (fara zahar)
Pentru ca am fost in weekend la tara, mama si mamaie au avut grija sa plec cu traista plina…foarte plina?. Asa ca daca tot am avut oua de tara si visine proaspat culese, mi-am luat caietul de retete si am ales sa fac o pufosenie, mai exact un pandispan cu visine (fara zahar).
Caietul de retete este handmade si este realizat de Eta Monenciu care face niste minunatii. Pe langa acest caiet de retete, am mai ales si un album foto pe care l-a personalizat tare frumos: “file de poveste”. Daca dati o fuga pe site-ul ei, restored.ro, puteti gasi toate minunatiile care ies din mana ei. Sigur va vor placea❤.
Daca aveti si voi visine sau fructe din belsug, atunci va las reteta mea de pandispan cu visine, varianta fara zahar.
Ce va trebuie?
6 oua
250g faina
130g indulcitor
130ml ulei
10g praf de copt
coaja de la 1 lamaie
300g visine (fara samburi)
Cum se prepara?
1. Intr-un bol incapator mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si indulcitorul.
2. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul si mixam in continuare.
3. Incorporam apoi faina, praful de copt si coaja de lamaie.
4. Tapetam tava ( eu am folosit una de dimensiune 20×30) cu hartie de copt, adaugam jumatate din compozitie, jumatate din cantitatea de visine si apoi restul de compozitie si visine.
5. Lasam prajitura la copt, in cuptorul deja incins, pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!