Tarta cu nuci pecan si miere

Imi plac foarte mult nucile pecan si de ceva vreme imi tot doream sa pregatesc tarta cu nuci pecan si miere. Mi s-a parut o combinatie care merita incercata.
Este o reteta destul de usoara, cu un aluat simplu de tarta si o umplutura tare buna pregatita din smantana pentru frisca, nuci si indulcita cu putin zahar brun si miere.
Va recomand sa o incercati si sa imi spuneti daca va place acest desert.
Ce va trebuie?
Aluat tarta
200g faina
110g unt
1 ou
30ml apa rece
Umplutura
100g zahar brun
100g miere
100ml smantana pentru frisca
3 oua
100g nuci pecan
50g unt topit
Decor
100g nuci pecan
Cum se prepara?
1.Pregatim mai intai aluatul de tarta. Adaugam intr-un bol faina si untul si amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam apoi oul si apa rece, iar aluatul obtinut il lasam la rece pentru 30 de minute.
2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie cu o grosime de 2cm si o asezam in forma de tarta ( am folosit o tava cu d=24cm). Coacem in orb tarta pentru 15 minute (pentru a face acest lucru trebuie sa acoperim aluatul cu hartie adaugand pe toata suprafata orez pentru a nu permite sa creasca neoniform).
3.Cat tarta sta la cuptor, pregatim umplutura. Mixam untul topit cu zaharul si mierea, incorporand treptat cele trei oua. Adaugam apoi smantana pentru frisca si nucile taiaie grosier.
4.Scoatem aluatul din cuptor, adaugam umpltura si decoram cu nucile pecan ramase. Lasam la copt pentru 40 de minute la 180 de grade sau pana cand devine usor aramie pe margini. Este tare buna simpla, dar este minunata alaturi de o cupa cu inghetata.



Foarte buna ! Nasului i-a plăcut foarte mult ! Am s-o fac și eu ! Felicitări !