Chec marmorat cu cacao si portocala

Chec marmorat cu cacao si portocala

Checul este unul dintre deserturile cu care am crescut si desi l-am mancat de atatea ori, tot imi place. Imi place si mai mult faptul ca i-am transmis “aceasta mostenire” si celui mic :). Am profitat de unul dintre premiile castigate la concursul organizat de Amintiri gustoase si anume bunatati de la Artesana pentru a pregati un chec marmorat cu cacao si portocala care contine smantana.

Smantana? Da, caci aduce o super textura si un super gust. Nu stiu daca ati gustat pana acum smantana de la Artesana, insa daca o veti face veti vedea ca are gustul ala de smantana din copilarie. Este atat de fina si cremoasa, cu un continut de 35% grasime, ceea ce cred ca o face atat de buna. Ca idee, eu am mancat o felie de chec cu smantana deasupra ( obicei pe care il am si atunci cand mananc cozonac).

Pe langa smantana, am folosit suc proaspat de portocala si razatura de la aceasta pentru aroma. De asemenea, va recomand sa folositi o cacao cat mai buna pentru ca astfel veti obtine un gust cat mai intens.

Sper ca v-am facut pofta, dar si chef sa incercati acest chec marmorat cu cacao si portocala, mai ales ca poate fi lejer pus la pachetelul de la scoala / serviciu.

P.S. Pentru cei care nu au incercat pana acum retete mele, sa stiti ca eu incerc sa limitez cat de mult pot cantitatea de zahar ( noi nu mancam foarte dulce), insa daca doriti, puteti pudra checul cu zahar pudra .

Ce va trebuie?

4 oua

120g zahar

150g faina

50ml ulei

50g smantana cu un continut cat mai mare de grasime (eu am folosit-o pe cea de la Artesana care are o grasime de 35%)

15ml suc proaspat de portocala

10g cacao

5g praf de copt

Coaja de la 1/2 portocala

Esenta de vanilie

Cum se prepara?

1. Mai intai dam drumul cuptorului la 180 de grade.

2. Separam alabusurile de galbenusuri. Albusurile le mixan spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand obtinem o spuma care nu cade, adaugam si galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie.

3. Intr-un alt bol amestecam smantana cu uleiul sucul si coaja de portocala.

4. Incorporam amestecul cu smantana in cel cu oua, iar apoi adaugam faina si praful de copt.

5. Impartim compozitia in doua partie egale, iar intr-una dintre ele vom adauga cacaoa.

6. Tapetam o tava ( eu am folosit una cu o L=20 cm si l= 10 cm) cu hartie de copt si adaugam alternativ din cele doua compozitii pentru a obtine astfel un chec marmorat.

7. Inainte de a baga checul la cuptor, inmuiati spatula in putin ulei si trasati o dunga pe toata lungimea checului ( pe jumatate) , astfel incat sa creasca frumos.

8. Lasam la copt pentru 30-40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Chec marmorat cu cacao si portocala
Chec marmorat cu cacao si portocala Artesana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *