Cornulete poloneze cu gem

Cornulete poloneze cu gem

Kolaczki cookies sau cornulete poloneze cu gem sunt cornulete pregatite dintr-un aluat din crema de branza, unt si faina, fiind umplute cu diferite gemuri ( prune, gutuie, caise sau oricare alt gem va este pe plac). Pot fi transformate rapid intr-un desert fara zahar adaugat daca alegeti sa folositi un gem fara zahar cum este magiunul de prune.

De asemenea, aveti nevoie doar de cateva ingrediente pentru a face un desert perfect pentru toata familia. Eu am ales sa adaug si putina aroma in aluat, respectiv coaja de lamaie si esenta de vanilie…lucru pe care il recomand, insa este optional 🙂

Acestea fiind spuse, pana mai cautati pe blog alte delicii care va fac cu ochiul sau pana cand ajungeti in Polonia sau in Cehia sa mancati cornulete poloneze cu gem , va las mai jos o reteta pentru ele.

Ce va trebuie?

200g unt cu 82% grasime (la temperatura camerei)

200g crema de branza( la temperatura camerei)

250g faina alba

Esenta de vanilie (optional)

Coaja de lamaie (optional)

Cum se prepara?

1. Intr-un bol adaugam untul si crema de branza pe care le mixam bine.

2. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, iar la final faina.

3. Aluatul obtinut il transferam pe o folie alimentara si il lasam la frigider pentru o ora ( sau il puteti congela si folosi cand aveti nevoie).

4. Se lucreaza foarte bine cu aluatul rece, motiv pentru care este bine sa il portionam ( 2 sau 3 parti egale). Se ia pe rand fiecare parte (restul se pastreaza la frigider) , se intinde intr-o foaie patrata ( grosime de 1 deget ) , iar apoi fiecare foaie in alte 9 sau in 12  patrate, depinde cat de mari va doriti cornuletele.

5. In mijlocul fiecarui patrat adaugam gemul preferat, iar apoi se aduc colturile opuse la mijloc, apasand bine. Daca nu apasati bine, este posibil sa se desprinda atunci cand sunt in cuptor, insa nici atunci nu e panica pentru ca o data scoase din cuptor le puteti aduce la forma initiala (mda…cuiva i s-a intamplat asta :)))

6. Dam la copt pentru 10 minute la 180 de grade (in cuptorul deja preincalazit) sau pana cand devin usor aramii. Repetam pasii de mai sus si cu restul aluatului.

P.S.Se pot pastra intr-o caserola la temperatura camerei pentru cateva zile sau chiar la frigider.

P.S.2 Reteta este de la bakerbettie.com

Cornulete poloneze cu gem


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *