Chec cu gutui si portocala
Mi-au ramas cateva gutii pe care le-am copt, insa nu le-am mancat pe toate, asa ca din cele ramase am facut un piure rapid pe care l-am folosit intr-un chec cu gutui si portocala. Imi place la nebunie gustul pe care il lasa gutuile coapte, iar in combinatie cu portocala…este si mai si.
Daca micii vostri pofticiosi sunt fani briose sa stiti ca reteta e numai buna pentru ele. Faceti rapid o crema de unt sau le pudrati cu zahar si gata desertul.
Sper sa incercati aceasta reteta de chec cu gutui si portocala pentru ca se face repede si este si tare buna.
Ce va trebuie?
50 ml suc de portocala
150g faina
5g praf de copt
2g bicarbonat de sodiu
120ml ulei
100ml lapte
100g zahar
100g oua (2 buc)
200g piure de gutui ( de la 2 gutui coapte) + 1 plic zahar vanilinat
Coaja de portocala
Cum se prepara?
1. Intr-un bol amestecam oualele impreuna cu zaharul, sucul de portocala, laptele, uleiul , esenta de vanilie si coaja de portocala.
2. Intr-un alt bol amestecam ingredientele uscate urmand sa le adaugam peste cele lichide.
3. Incorporam apoi piureul de gutui.
4. Transferam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptor pentru 40-50 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.