Trandafiri din mere în foietaj

Trandafiri din mere în foietaj

De obicei miercurea și vinerea țin post, însă pregătesc mereu deserturi pentru a-mi domoli pofta de dulce. Am facut ieri niște trandafiri din mere în foietaj, fără zahăr adăugat, perfecți pentru o zi de post. Este o rețetă pe care am văzut-o la Cătă de la babyflavours, care are multe rețete drăguțe, mai ales pentru prichindei.

Îi puteți servi simpli, însă eu i-am mâncat cu iaurt din caju de la Vacaju. Este un iaurt extrem de bun, nici măcar nu îți dai seama că e vegan. Tot ce vă mai spun este că au avut un super succes, iar cel mic a fost mega fericit că a mâncat trandafiri cum are bunica în grădină.

Vă las și vouă rețeta pentru trandafiri din mere în foietaj și aștept să îmi spuneți dacă i-ați impresionat pe ai voștri pofticioși.?

Ce vă trebuie?

Aluat de foietaj (un pachet de 400g)
3 Mere
50g xylitol (sau alt îndulcitor)
1 linguriță scorțișoară Ceylon
250 ml apă plată
zeama de la 1 lămâie
puțin ulei și făină

Cum se prepară?

?Tăiem merele în felii subțiri, urmând apoi să le adăugăm într-o cratiță cu apă plată și zeama de lămâie, lăsându-le la fiert pentru 5 minute sau până când se înmoaie pentru a fi ușor de manevrat.

?Întindem aluatul de foietaj cu un sucitor și îl tăiem apoi în fâșii egale (l =5cm) .Ungem fiecare fâșie cu ulei, presărăm puțin din îndulcitorul amestecat cu scorțișoară și adaugăm feliile de măr pe care le suprapunem (partea cu coajă trebuie să depășească puțin aluatul).

?Presărăm puțin din amestecul cu scorțisoară și îndoim partea de jos a aluatului.

?Rulăm cu grijă aluatul de la unul din capete. Pentru a fi siguri că nu se desprinde, puteți unge cu puțină apă marginea și apoi apăsati bine cu degetul.

?Adăugăm trandafirii într-o tavă de brioșe pe care o ungem cu puțin ulei înainte. Lăsăm la copt pentru 40-45 de minute sau până când se gătesc bine ( să nu fie un aluat cocos în interior).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *