Tarta cu dovleac fara zahar adaugat

Tarta cu dovleac fara zahar adaugat

Astazi, pe langa faptul ca Sfantul Dumitru, este si Ziua Internationala a Dovleacului, asa ca am pregatit si eu ceva bun pentru cina. Am bagat repede o friptura la cuptor, am scos niste muraturi si am facut o tarta cu dovleac fara zahar adaugat.

Faptul ca tartele sunt preferatele mele nu mai este un secret, motiv pentru care incerc mereu diferite umpluturi. Initial voiam sa fac aceasta tarta cu nuci pecan caramelizata, insa nu am avut la indemana, dar m-am reorientat rapid. Am copt niste nuca din productie proprie si am rezolvat­čśů. Pentru si mai multa savoare, am adaugat cateva condimente precum scortisoara ceylon , nucsoara si cuisoare. A mirosit in casa demential!

Daca v-am facut pofta si mai ales daca va plac tartele, atunci va invit sa incercati aceasta reteta, care este potrivita pentru totii pofticiosii din familie.

Ce va trebuie?

Aluat
200g faina
100g unt rece
4 linguri apa plata rece

Umplutura

700g dovleac placintar
100g xylitol ( sau alt indulcitor)
200ml lapte
100g nuca maruntita (coapta inainte)
4 oua
2 linguri faina
1 lingurita scortisoara ceylon
un praf de nucsoara si cuisoare

Cum se prepara?

1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.

2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor, il adaugam in tava de copt, taiem marginile suplimentare, iar la sfarsit il intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si adaugam undeva la doi pumni orez astfel incat sa acopere toata suprafata. Avem nevoie de orez sau alte greutati pentru a nu lasa sa creasca aluatul si astfel sa ramana neted. Coacem “in orb” pentru aproximativ 15 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

3. Taiem dovleacul in cubulete pe care le punem la calit impreuna cu indulcitorul si condimentele. Lasam pe foc undeva la 20 de minute sau pana cand intra furculita cu usurinta in dovleac.

4. Dupa ce s-a racit putin, il adaugam intr-un robot sau ne folosim de un mixer vertical pentru a-l transforma intr-un piure. Adaugam apoi laptele si mixam in continuare. Incorporam  oualele, cele doua linguri de faina si nuca maruntita.

5. Scoatem aluatul de tarta din cuptor, adaugam umplutura si lasam la copt, la foc mediu, pentru inca 30-40 de minute sau pana cand umplutura nu mai este moale.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!ÔŁĄ



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *