Amintiri Gustoase de care ne e dor și poftă

Amintiri Gustoase de care ne e dor și poftă

Ultimul weekend de vară a fost unul ploios, însă unul de pus în ramă. Am primit cu mega entuziasm invitația de a participa la  workshop-ul de gătit Amintiri Gustoase de care ne e dor și poftă, un eveniment organizat de Cronicari Digitali într-o locație divină: Societe Gourment. Deși inițial ploaia părea că își face de cap, până la urmă ne-a lăsat în pace, însă a “plouat” cu râsete, hăhăială, gătit, vorbăraie și mulți oameni grozavi. Acest eveniment a reprezentat de fapt cea de a doua parte a proiectului “Amitiri gustoase”, prima parte fiind reprezentată de concursul de rețete și povești de care ne este atât de dor și poftă.

Am așteptat cu nerăbdare această întâlnire, însă recunosc că am pășit ușor cu emoții pentru că nu mă văzusem față în față cu nici unul dintre participanți, însă ușor, ușor limbarița oltenească mi-a fost de folos. Barul ne-a reunit pe toți, și nu doar datorită unui pahar de prosecco sau vreun shoot de palincă😅, dar cei de la Nespresso veniseră pregătiți cu ceva bunătăți, niște cocktail-uri cu cafea absolut. geniale. Așa am cunoscut-o pe Cătălina (@babyflavours) ) de care m-am lipit imediat (am ajuns printre primele și am plecat ultimele) 🙈.

Cine a participat?

Au participat în primul rând câștigătorii concursului, parte din juriu, dar și ceilalți concurenți sau alți creatori de conținut. A fost o mega plăcere să stau față în față cu oamenii pe care eu îi admir și le urmăresc activitatea din online.

Așa am avut ocazia să îi întâlnesc pe Gabriela Pascaru, pastry șef, Teo de la Teo’s Kitchen, Cosmin Dragomir unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari și autorul cărții “Curățătorul de zacuscă – texte gastronomice”, Gabriel Gorgan un super om, trainer la @Horeca School, Ciprian Muntele, blogger si om de radio și nu în ultimul rând, chef Liviu Lambrino, care este absolut genial și a coordonat această nebunie frumoasă. Știu că sună a clișeu, dar a fost o mega onoare să cunosc oameni atât de talentați si grozavi ca ei.

Teokitchen Ciprian Muntele Cosmin Dragomir Workshop
Nu am reușit să îi prind pe toți în poză😅

Ce s-a gătit?

Acest workshop a urmărit crearea unui meniu care sa ne ducă cu gândul la amintirile gustoase de care ne e dor și poftă, meniu format din preparatele câștigătorilor ( unele ușor reinterpretate) :

1. Sos de roșii și usturoi cu salsa de roșii proaspete și chips de mălai
2. Supă de găină cu tăiței de casă
3. Bulz cu gălbenuș de ou confit, smântână de bivoliță și tuille de brânză maturată
4. Găluște cu prune și sos de vanilie cu mac

Cum s-a gătit?

Pentru a scoate cele 4 preparate, s-a lucrat pe echipe. Practic, deja trecuserăm de preselecție și bootcamp, acum eram deja la alt nivel😅. Deși am avut emoții mari (atât de mari încât tăierea morcovului cu un cuțit profesional mi s-a părut mai greu decât rezolvarea unei integrale), atmosfera din bucătărie a fost nebunie curată, fix cum am văzut până acum în show-urile culinare de la TV, deși Ciprian a zis că acum a fost light🤣.

Eu am făcut parte din echipa responsabilă cu supa de găină, alături de Gabriel, șefu’ la tăiței, care a avut cea mai mare contribuție (nu aveam supă dacă nu era el😅), Amzuca (@amzucaiscooking) , Nico (@mamapetoc) și Ana (@jauntingtrips). Mă bucur nespus de mult că mi-am făcut curaj să mă bag într-o echipă pentru că experiența a fost una incredibilă: agitația, râsetele sau “vânătoarea” de ustensile au fost sarea și piperul. Atunci când stai în fața televizorului totul pare mega simplu, însă atunci când ești în mijlocul acțiunii deja lucrurile se schimbă.

Alături de Nico și Amzuca
Foto: arhivă Amzuca:)

Chiar dacă nu am gătit atât de mult, faptul că am putut contribui, chiar și puțin, la realizarea unui preparat, a fost WOW. Nu are rost să vă mai spun cât ne-am distratat și că începând din acel moment deja ne-am făcut câteva amintiri gustoase și sper să continuăm să ne facem multe altele🙂.

S-a terminat proiectul Amintiri Gustoase?

Din fericire, nu! Pentru că urmează și partea a treia, mai exact realizarea unei cărți de bucate cu rețete care au participat în prima etapă, cea de concurs. Este o idee super tare, pentru că atunci când ai poftă de ceva bun, dar mai ales de o întoarcere în timp, această carte va fi fără doar și poate un bilet către vremurile și persoanele de care ne este atât de dor. Dacă doriți să aflați mult mai multe despre tot ce înseamnă acest proiect de promovare a patrimoniului cultural, puteti găsi AICI mai multe informații.

Mă bucur nespus de mult că am putut să  particip la workshop-ul Amintiri Gustoase de care ne e dor și poftă, având astfel ocazia de a cunoaște atâția oameni frumoși și talentați pe care abia aștept să îi revăd.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *