Chec de post cu mac si lamaie
Imi plac dulciurile de post si mereu incerc sa combin diferite ingrediente, astfel incat sa nici nu iti treaca prin cap ca acel desert este de post. De data aceasta, am pregatit un chec de post cu mac si lamaie. A iesit o pufosenie delicioasa, dar si sanatoasa pe care am indulcit-o cu putina miere.
Inainte nu prea foloseam macul, dar de cand am pregatit checul regal cu mac sau prajitura cu mascarpone si mac, am inceput sa il folosesc tot mai des. Ofera atat un gust, dar si un aspect aparte. Puteti transforma desertul in unul fara gluten daca inlocuiti faina alba cu una fara gluten. Am folosit laptele vegetal cu vanilie de la Vacaju si astfel am oferit si mai multa aroma acestui desert. Va las mai jos reteta pentru chec de post cu mac si lamaie.
Ce va trebuie?
150g faina de migdale
150g faina alba
200g lapte vegetal ( eu am folosit Vacaju de vanilie)
50g ulei de cocos topit
50g mac
3 linguri de miere sau in functie de gust
2 lingurite rase praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
Sucul de la 1 lamaie
Coaja de la 1 lamaie
Esenta de vanilie
Cum se prepara?
1. Dam drumul la cuptor, timp in care pregatim compozitia.
2. Intr-un bol adaugam laptele vegetal, uleiul de cocos, zeama de lamaie si mierea pe care le amestecam cu ajutorul unui tel.
3. Incorporam apoi faina de migdale, macul, esenta de vanilie si coaja de lamaie, continuand sa amestecam cu telul.
4. Adaugam apoi faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
5. Tapetam o tava de mini chec cu hartie de copt, transferam compozitia, urmand sa lasam la copt pentru 35-40 de minute ( la foc mediu) sau pana cand checul capata o culoare aurie.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!