Chec regal cu lamaie si mac

Chec regal cu lamaie si mac

Cred ca nu este vreo fata care sa nu se fi visat printesa, sa nu isi fi dorit sa mearga la un bal cu trasura si sa isi intalneasca printul inimii. Ei bine, cand eram mica ma tot jucam de-a printesele cu prietenele de la bloc, dar pana acum n-am ajuns la vreun bal, dar nici la o cina la palat?. Am ajuns totusi la Savarsin, la Castelul Regal, si chiar daca nu l-am putut vizita inauntru, am fost placut impresionata de parcul regal, de colectia de automobile a regelui Mihai, de aerul boem de acolo. O vizita care m-a incarcat pentru mult timp, dar pe care as repeta-o de fiecare data cand as avea ocazia.

Palatul Regal de la Savarsin

Nu am plecat cu mana goala, asa ca mi-am luat ca suvenir cartea regala de bucate scrisa de Majestatea Sa Margareta. O gasisem in format pdf pe net, insa mi-am dorit sa o am in biblioteca mea. Este atat de dichisita aceasta carte si te plimba atat printre preparate regale, dar si printre regi si regine, printi si printese. Dupa ce mi-am inchipuit ce gust divin ar avea rubarba cu jeleu de sampanie sau zabaglionele Reginei Ana, m-am hotarat sa pregatesc un chec regal cu lamaie si mac (lemon drizzle cake). A devenit fara doar si poate unul dintre checurile noastre preferate.

Ce va trebuie?

225g faina
225g unt la temperatura camerei
225g zahar ( sau indulcitor)
4 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic praf de copt
2 linguri mac

Sirop
100 ml apa
200g zahar
zeama de la 2 lamai

Cum se prepara?

1.Pentru inceput incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care ne ocupa de compoztie.

2.Intr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam pe rand oualele, unul cate unul, iar la final coaja rasa de lamaie.

3.Amestecam faina cu praful de copt si macul si le adaugam peste compozitia de mai sus, iar apoi o transferam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (va avea o textura mai densa).Lasam la copt pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4.Cat timp checul este la cuptor, pregatim siropul. Incalzim 100ml apa, cu zaharul si zeama de lamaie. Imediat ce scoatem checul din cuptor il intepam cu furculita si adaugam siropul cald. Este important ca atata checul cat si siropul sa fie la aproximativ aceeasi temperatura.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *