Chec regal cu lamaie si mac fara zahar

Chec regal cu lamaie si mac fara zahar

Cred ca nu este vreo fata care sa nu se fi visat printesa, sa nu isi fi dorit sa mearga la un bal cu trasura si sa isi intalneasca printul inimii. Ei bine, cand eram mica ma tot jucam de-a printesele cu prietenele de la bloc, dar pana acum n-am ajuns la vreun bal, dar nici la o cina la palat­čśŐ. De curand am descoperit  un pdf al cartii regale de bucate scrisa de Majestatea Sa Margareta ( abia astept sa am fizic un exemplar). Este atat de dichisita aceasta carte si te plimba atat printre preparate regale, dar si printre regi si regine, printi si printese. Dupa ce mi-am inchipuit ce gust divin ar avea rubarba cu jeleu de sampanie sau zabaglionele Reginei Ana, m-am hotarat sa pregatesc un chec regal cu lamaie si mac fara zahar adaugat (lemon drizzle cake).

Am vrut ca acest desert sa fie pentru toata familia, drept urmare eu am inlocuit zaharul din reteta cu indulcitor natural ( am folosit eritritol si indulcitor din stevie). Pentru 100g de zahar am folosit 3 linguri de indulcitor natural. Asa ca ne-am inceput dimineata cu acest chec dulce acrisor, care este delicios. Imi place la nebunie constistenta, dar si combinatia de lamaie cu mac, pe care ce-i drept, nu am incercat-o pana acum. Va las mai jos reteta pentru un rasfat cu chec regal cu lamaie si mac fara zahar.

Ce va trebuie?

225g faina
225g unt la temperatura camerei
6 linguri eritritol ( in reteta originala se folosesc 225g zahar)
4 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic praf de copt
2 linguri mac

Sirop
100 ml apa
100g indulcitor din stevie ( in reteta originala se folosesc 200g zahar)
zeama de la 2 lamai

Cum se prepara?

1.Pentru inceput incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care ne ocupa de compoztie.

2.Intr-un bol mixam untul cu inlocuitorul pentru zahar pana cand obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam pe rand oualele, unul cate unul, iar la final coaja rasa de lamaie.

3.Amestecam faina cu praful de copt si macul si le adaugam peste compozitia de mai sus, iar apoi o transferam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (va avea o textura mai densa).Lasam la copt pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4.Cat timp checul este la cuptor, pregatim siropul. Incalzim 100ml apa, cu indulcitorul din stevie si zeama de lamaie.Imediat ce scostem checul din cuptor il intepam cu furculita si adaugam siropul cald. Este important ca atata checul cat si siropul sa fie la aproximativ aceiasi temperatura.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *