Chec “patru sferturi” cu ciocolata

Chec “patru sferturi” cu ciocolata

De cand am facut reteta de chec cu mac (gasiti aici ), am descoperit cat de delicioase si ce textura aparte au prajiturile care contin unt in loc de ulei. De data aceasta am descoperit reteta pentru chec “patru sferturi”  cu ciocolata . Reteta originala, cea britanica din anii 1700 se numeste ” pound cake” si practic contine cate 1kg din cele 4 ingrediente cheie, dar eu am incercat varianta putin mai light, dar si cea mai des intalnita.

Acest chec contine in proportie egala oua, unt, faina si zahar.  Pentru un plus de aroma am adaugat in reteta de baza esenta de vanile si ciocolata neagra cu 65% cacao. Avand in vedere faptul ca ciocolata contine zahar ( o cantitate destul de mica) , am inlocuit zaharul din compozitie cu eritritol pentru un preparat mai putin dulce, dar si mai sanatos. Este un desert foarte usor de pregatit si mai mult, il puteti personaliza dupa bunul plac adaugan ce aroma va place : vanilie, rom, coaja de lamaie, portocala sau lime.

Va las reteta mai jos pentru acest chec “patru sferturi” cu ciocolata, un desert potrivit pentru cafeaua de dimineata sau pentru o cupa de inghetata.

Ce va trebuie?

4 oua ( ~ 200g)
200g faina
200g eritritol
200g unt (82% grasime)
100g ciocolata neagra cu 65% cacao
esenta de vanilie
5g praf de copt

Cum se prepara?

1.Pentru inceput dam drumul la cuptor, iar intr-un bol de ceramica adaugam ciocolata pentru a o topi.

2.Adaugam intr-un bol oualele, eritritolul si mixam bine. Incorporam apoi untul la temperatura camerei , esenta de vanile si ciocolata topita, mixand in continuare.

3.Adaugam faina cernuta si praful de copt, ameestecam pana cand ae omogenizeaza amestecul si apoi il transferam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Lasam checul in cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *