Copilăria, o aromă de neuitat!

Copilăria, o aromă de neuitat!

Atunci când am ales categoriile din meniul pentru acest blog știam că vreau ca fiecare dintre ele să fie o oprire, un moment de tihnă în această călătorie a gustului și nu numai. O călătorie a sufletului, a emoțiilor, a amintirilor, a simțurilor care te poartă oriunde pe aripile visului, chiar dacă tu stai tolănit pe canapea. Sunt locuri, oameni, arome de care rămânem legați pentru totdeauna. Nu vi s-a întâmplat să mâncați o prăjitură și să vă aduceți aminte cât de bine se aseamănă cu cea din copilăria voastră? Cum închideți ochii și deja sunteți cu cratiță în mâna și o “curățați” de cremă în câteva secunde? În acest articol vreau să vă povestesc cum reușesc să mă întorc în timp datorită diferitelor arome și unde găsesc aceste “bilete”.

Eu sunt înnebunită după tot ce înseamnă nucă de cocos fiind una dintre aromele mele preferate, una cu rădăcini adânci în copilărie. Când eram mică, posibilitățile materiale nu erau prea grozave, așa că mama îmi cumpăra o ciocolată mică cu nucă de cocos. Ceres se numea. O ciocolată pe care să nu credeți că mi-o dădea să o mănânc pe toată o dată, ci doar jumătate, astfel încăt să îmi ajungă și ziua următoare. Niciodată, dar niciodată nu m-am săturat de aceea ciocolată și mai mult ca sigur acesta este si motivul pentru care aș mânca orice cu cocos. Așa că, atunci când simt aroma de nucă de cocos, mă teleportez instant în aceea perioadă. La noi în casă e aproape imposibil să nu te împiedici de ceva cu cocos fie ulei, zahăr, lapte, deserturi și cosmetice.

O altă aromă care mă poartă pe aripile dulci ale copilăriei este cea de copt care efectiv mă duce direct ACASĂ. Mama este mai mult decât pricepută în ‘ ale prăjiturilor. De la ea am învățat că atunci când sunt sărbători, și nu numai, să se simtă în casă miros de copt si de vanilie. Doamne, deja îmi vine-n minte perioada Crăciunului când mama pregătea cozonacii dolofani, primeniti din belșug cu nucă , stafide scăldate-n rom, esență de vanilie și gust intens de cacao. Deși eu nu sunt fan înrăit cozonac ( îmi place doar atunci când e cald), tot timpul făcea unul în plus pentru ca eu să-l mănânc atunci proaspăt scosdin cuptor. Dădeam târcoale la aragaz si repetam precum o moară stricată ” e gata, e gata? “. Din păcate, nu am găsit încă un parfum sau un produs cosmetic care să surprindă acest miros aromat de copt, dar am rămas cu cel de vanilie, semnătura mamei.

Copilăria este locul meu de suflet și încerc tot timpul să caut diferite ” bilete” care mă pot întorce în această perioadă specială, chiar și pentru o clipă. Unul dintre aceste bilete sunt cosmeticele, pe care le folosesc zilnic, reușind astfel să nu mă desprind niciodată de cele mai dragi amintiri. De câțiva ani, am încercat să folosesc cosmetice din ingrediente naturale, precum ulei de cocos, măsline sau struguri. În căutarea mea continuă despre astfel de produse, am găsit produsele de la Bottega Verde. Nu știu dacă ați auzit până acum despre produsele lor, dar dacă deja le folosiți știți că sunt un brand cu renume, cu o experiență de peste 45 ani.

Aceste produse sunt un adevărat răsfăț pentru piele, dar și o simfonie de arome din toate colțurile lumii, făcând din ritualul meu de îngrijire o feerie, pentru care am nevoie doar de apă termală și cateva creme de corp. Preferatele mele sunt evident cele cu nucă de cocos ( întreaga gamă), dar și cele cu vanilie, iar de curând mi-a facut cu ochiul un BB cream cu extract de bujori pe care vreau neapărat să îl “găzduiesc” pentru a mă bucură în voie de parfumul florilor mele preferate.

Dacă intrați la ei pe site veți putea găși secțiunea de cadouri, putând astfel să va pregătiți din timp cadourile pentru sărbătorile de iarnă, care pot fi un “bilet” delicios de aromat pentru cei dragi, mai ales în această perioadă mai restrictivă din punct de vedere al vacanțelor. Sper că veți găsi ” biletul” potrivit pentru călătoria voastră si să nu uitați că sufletul rămâne cel mai frumos album pentru toate amintirile. La cât mai multe file de poveste!

Sursă foto:  Bottegaverde.ro, Unsplash, Canva

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *