Pregătiri pentru “Marea Bebeluseală”

Pregătiri pentru “Marea Bebeluseală”

Cred că aș putea scrie la nesfârșit despre tot ce înseamnă Alexandru, începând cu vestea că vom deveni părinți, perioada în care ne-am pregătit pentru venirea lui acasă, emoțiile care ne-au încercat, dar și temerile pentru că nu te învață nimeni despre această meserie “de părinte”, o meserie care necesită implicare si dedicare 100% din care nu ieși niciodată la pensie:). Perioada sarcinii a fost una cu urcușuri și coborâșuri, dar momentul în care l-am ținut la piept totul s-a luminat, iar din acel moment Soarele a răsărit în fiecare moment din viață noastră, fie noapte, fie zi.

Deși am citit o mulțime de lucruri despre “părințeala” și tot ce ține despre acest lucru, cărți despre perioada sarcinii, tot mi-a scăpat câte ceva. Când ești prea concentrat pe un lucru, nu mai vezi pădurea de brazi. De ce spun asta? Pentru că dacă ar fi să o iau de la capăt, cu tot ce înseamnă pregătiri pentru “Mare Bebeluseală”, aș avea o listă cu totul și cu totul diferită pentru că acum altă perspectiva, văd altfel lucrurile. Așa că, vă las mai jos lista mea scurtă (actualizată față de acum 3 ani) cu cel puțin cinci produse/ servicii necesare pentru întâmpinarea celui mai iubit omuleț din Univers.

1. Haine

Cred că nu este vreo viitoare mămică care să nu dea fugă prin magazinele pentru copii și să se piardă printre atâtea lucrușoare micuțe și drăguțe. Am cumpărat câte puțin din fiecare: body-uri ( pe unele le-am personalizat), pantaloni, dar și haine mai groase pentru că Alexandru este născut la sfârșit de septembrie. Nu am cum să uit primul body cumpărat pe care îl păstrez în cutia cu amintiri alături de trusoul de la botez, primele încălțări….pfff…m-au răscolit toate amintirile de când era Alexandru bebeluș. Nu îmi vine să cred cum trece timpul!

2. Pătuț

După hăinuțe, pătuțul a fost următorul “must” de pe listă . Ne-a luat ceva timp până am găsit modelul dorit, pentru că am vrut unul cât mai simplu, din lemn și să predomine albul. Îmi amintesc perfect ziua când l-am cumpărat, l-am montat împreună, urmand apoi sa il decorăm. Ce am făcut după? Ne-am tot uitat la el și ne imaginăm cum va sta cuibărit acolo mogâldeață noastră. L-am folosit ceva timp, chiar și acum la 3 ani ( după ce l-am demontat), Alexandru ia partea laterală și o folosește pe post de scară.

3. Căruț 3 în 1

Căruțul a fost al treilea lucru pe care noi l-am cumpărat și unde am stat ceva până sa găsim fix ce ne doream, pentru că am vrut neapărat să îndeplinească două cerințe:

  • să aibe pe lângă căruciorul sport atât scoică ( scaun auto) cât și landou, esențiale atunci când ieși din spital și pentru orice deplasare  cu cel mic
  • să fie ușor de manevrat

 4. Sterilizator

Nu s-a aflat pe lista mea inițială, fiind un cadou primit din partea prietenelor mele. Pot să spun doar atât: l-am folosit la maxim! L-am cărat mult timp după noi de fiecare dată cand plecam în deplasare pentru mai multe zile. Alexandru nu a fost alăptat prea mult pentru că nu s-a putut din diferite motive, drept urmare biberonul a fost de bază . Mai mult, a fost dragoste la prima vedere cu suzeta, așa că am avut ce steriliza. În cazul meu s-a dovedit a fi mega util.

5. Recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă

Am analizat această idee și citisem cât de importante sunt acestea, dar Alexandru a venit și ne-a găsit fără nici un kit de recoltare, iar o parte din mine regretă și acum acest lucru. Nu am lăsat acest serviciu pe ultimul loc întâmplător, ci tocmai pentru că citind și mai mult, dar mai ales trecând și printr-o experiență destul de neplăcută, mi-am dat seama că niciodată nu știi ce “ surprize” îți rezervă viitorul ( știu, știu că mulți merg pe premisa “ mie nu mi se poate întâmpla” ).

Cord Blood Center este prima bancă de celule stem din România, și vine in întâmpinarea viitorilor părinți cu un pachet complet de servicii de:

  • recoltare celule stem din sângele de cordon ombilical ( acesta este o sursă bogată de celule stem tinere utilizate în tratarea celor mai grave boli)
  • recoltare celule stem din țesutul de cordon ombilical  ( cu aplicabilitate terapeutică pentru boli autoimune, boli inflamatorii cronice, boli cardiovasculare, boli gastrointestinale, diabet, afecțiuni vasculare, tratarea arsurilor sau leziunilor tegumentare)
  • recoltare celule stem din placentă, dar și recoltarea placentei și stocarea acesteia ca sursă de celule stem

Pentru și mai multe informatii puteți intra pe site-ul Cord Blood Center sau puteți suna la numărul telefon 0364.710.206

Fiecare dintre noi consideră un lucru mai important sau nu decât altul, dar cu siguranță sănătatea trebuie să fie pe primul loc oricând, iar asta nu o spun ca un clișeu, ci din trăirile mele.

Aș vrea să închei acest articol printr-un “ bonus” ( nici el nu a fost inițial trecut pe lista): timpul! Timpul este atât de prețios și trece atât de repede, încât nu îți dai seama când crește copilul de lângă tine. Valorificați la maxim fiecare moment, etapă din viață celui mic, bucurați-vă de nopțile în care adormiți cu chipul lui în față sau când el pur și simplu adoarme pe umărul vostru… bucurați-vă de mirosul lui de bebeluș…de chiotele de fericire…de primii pași…de  primele silabe…de primul “ Te iubesc”… bucurați-vă de tot și încercați să scrieți cele mai frumoase file în povestea voastră!

Articol scris pentru Competiția SuperBlog2020

Sursa foto: Arhivă personală & Fotograf de zâmbeteLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *