Brownie raw vegan cu nuci

Brownie raw vegan cu nuci

Pentru zilele de post incerc mereu sa pregatesc cate ceva bun. Brownie raw vegan cu mix de nuci este o alternativa sanatoasa la prajiturile cu mult zahar. Ca veni vorba, v-ati intrebat vreodata de ce se posteste miercurea si vinerea si nu martea si joia? Eu una mi-am pus aceasta intrebare si am inceput sa “sap” si am reusit sa ma dumiresc.

Se posteste miercurea pentru ca in aceasta zi s-au adunat carturarii ca sa-L prindă pe Mantuitorul Hristos, iar Iuda L-a vandut pe Mantuitorul Hristos pentru 30 de arginti, tot intr-o zi de miercuri. Astfel, renuntand la mancarurile de dulce ii aratamui Hristos ca ne lepadam de vanzator si ca iubim mai mult hrana duhovniceasca, in defavoarea bunurilor lumesti care sunt trecatoare, simbolizate in cazul de fata prin mancarurile de dulce. Postim vinerea pentru ca este ziua rastignirii, ziua in care Hristos a indurat patimile cele mantuitoare: batjocora, biciuirile, lovirile, scuiparile peste fata, rastignirea pe Cruce si moartea, pentru noi toti, pentru a noastra mantuire. Astfel, prin faptul ca postim vinerea, ne aratam recunostinta fata de Mantuitorul nostru care ne-a redeschis Raiul. (Sursa: ziarul lumina).

Noi incercam sa postim in aceste doua zile, iar atunci cand totusi vreau sa indulcesc aceste zile pregatesc aceasta reteta de brownie raw vegan cu mix de nuci. Este foarte gustoasa, sanatoasa si mai ales foarte usor de pregatit. Am servit-o alaturi de cafeaua mea neagra de dimineata, luandu-mi dis de dimineata portia de dulce, dar si de energie. Va las si voua reteta, daca aveti pofta de ceva dulce si usor de pregatit.

Ce va trebuie?

Blat

100g nuci romanesti

50g faina de migdale

50g caju

50g prune uscate

2 lingurite miere ( daca nu vi se pare sufficient de dulce)

50g cacao ( am folosit cacao organica)

2 lingurite ulei de cocos topit

Umplutura

200g ciocolata neagra 50% cacao

50 ml lapte de cocos

1 lingura unt de cocos sau ulei de cocos

Cum se prepara?

1.Ingredientele pentru ” blat” se adauga intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un amestec omogen.

2.Compozitia de mai sus se adauga intr-o tava ( 10×10 ) tapetata cu hartie de copt si se lasa la frigider.

3.Ingredientele pentru crema se topesc la bain marie si se adauga peste blatul tinut la rece.

4.Se lasa cateva ore la frigider si apoi se poate servi.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *