Brownie cu nuca, cicolata belgiana si bezea

Brownie cu nuca, cicolata belgiana si bezea

Imi place brownie sub orice forma, fapt pentru care am si incercat cateva variante de la cea raw vegana (aici), vegana ( aici), fara zahar si gluten (aici), iar acum am incercat una cu nuca, ciocolata belgiana si un fel de bezea. Este mega delicioasa si ciocolatoasa.

Pot sigur sa va spun ca nu stiu care imi place mai mult pentru ca fiecare are ceva aparte, dar toate sunt potrivite pentru o ceasca de cafea neagra si un inceput de zi dulce. Va las mai jos reteta pentru brownie cu nuca, ciocolata belgiana si bezea.

Ce va trebuie?

Brownie

3 oua
100g ciocolata belgiana neagra (57% cacao)
100g unt cu 82% grasime
50g zahar
50g nuca macinata
50g faina alba
25g cacao
esenta de vanilie

Bezea
3 albusuri
4 linguri rase de zahar (~50g)
100g ciocolata belgiana neagra (57% cacao)
2 linguri smantana pentru gatit

Cum se prepara?

1.Topim ciocolata si untul la bain marie. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si amestecam pana se incorporeaza zaharul.Adaugam oualele si mixam pana cand obtinem un amestec omogen, urmand sa incorporam cu ajutorul unei spatule faina si nuca macinata.

2.Transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiune tava 18x30cm) si lasam la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu.

3.Topim la bain marie ciocolata cu smantana, timp in care batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, urmand sa adaugam treptat ciocolata in spuma de albusuri, incercand sa pastram un amestec marmorat.

4.Adaugam bezeaua peste brownie si mai lasam prajitura pentru inca 15 minute la foc mediu. Puteti servi acest desert alaturi de o cupa de inghetata.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *