Chec cu cirese dolofane

Chec cu cirese dolofane

Imi plac tare mult ciresele si nu ratez sa le folosesc in diferite preparate pentru a ne indulci. De curand am facut un chec cu cirese dolofane si vanilie, un deliciu tare gustos care se termina ca prin magie!?

De data aceasta am ales sa nu mai folosesc ulei, ci unt, lucru care i-a oferit acestuia o textura mai densa decat a clasicului chec. Aroma de vanilie si gustul de cirese fac o echipa perfecta, mai ales alaturi de o ceasca de cafea sau un pahar cu lapte pentru micii pofticiosi. Va las mai jos reteta pentru aceste chec cu cirese dolofane si aroma de vanilie.?

Ce va trebuie?

250g faina
150g zahar
150g unt cu 82% (la temperatura camerei)
4 oua
10g zahar vanilinat
5g praf de copt
250g cirese dolofane (fara samburi)

Cum se prepara?

1. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand obtinem un amestec omogen, urmand apoi sa incorporam pe rand oualele.

2. Adaugam treptat praful de copt si faina cu ajutorul unei spatule. Am adaugam cateva cirese si in compozitie pentru mai multa aroma.

3.  Tapetam o tava de minichec cu harte de copt si transferam din compozitia de mai sus. Decoram cu cirese si apoi dam checul la cuptor, la foc mediue, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea si capata o culoare aurie.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *