Chec cu caise si smantana

Chec cu caise si smantana

De cateva zile tot dau nas in nas cu tarabe pline de caise si m-am gandit ca asta clar e un semn sa le cumpar si sa pregatesc ceva dulce cu ele. Ce am facut? Ei bine, un chec cu caise si smantana. Cum a iesit? Super racoros, dulce acrisor si numa’ bun alaturi de o ceasca cu cafea.

De ceva vreme pregatesc checurile cu unt si nu cu ulei pentru ca imi place textura pe care o obtine. Asa ca de aceasta data am facut la fel, iar smantana i-a fost de mare ajutor untului.😅 Daca si voi aveti caise la indemana sau ati tot dat peste ele, atunci e musai sa va las reteta pentru acest chec cu caise si smantana.

Ce va trebuie?

250g faina
5 oua
100g smantana cu 35% grasime
150g unt cu 82% grasime
100g zahar
10g zahar vanilinat
5g praf de copt
200g caise fara samburi

Cum se prepara?

1. Mai intai taiem caisele in cubulete si le presaram cu putin zahar.

2. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand obtinem un amestec omogen, urmand apoi sa incorporam pe rand oualele si smantana.

3. Adaugam treptat praful de copt si faina cu ajutorul unei spatule, iar la sfarsit incorporam si caisele.

4.  Tapetam o tava de minichec cu harte de copt si transferam treptat din compozitia de mai sus. Decoram cu caise si apoi dam checul la cuptor, la foc mediue, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea si capata o culoare aurie.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *