Prajitura de post cu alune de padure si prune

Prajitura de post cu alune de padure si prune

V-am  tot spus ca imi plac dulciurile de post, iar acum gasesti peste tot prune la tarabe si m-am gandit ca daca nu pregatesc ceva cu ele acu’ cand sunt proaspat venite, atunci cand? Asa mi-a venit ideea sa mesteresc o prajitura de post cu alune de padure si prune.

Am cotrobait la “ cutia” lui Alexandru  si am luat alune de padure gata maruntite ( imi plac tare mult in preparate coapte, le dau o savoare aparte). Cu putin unt si zahar de cocos , faina si coaja de portocala m-am gandit ca n-as avea cum sa dau gres si sa nu iasa ceva bun.

Nu am mai incercat pana acum aceasta combinatie de prune, alune de padure si aroma discreta de cocos, dar cu siguranta voi mai pregati acest desert pentru ca a iesit demential.

Este un dulce care nu necesita prea mult timp pentru pregatire, nu contine foarte multe ingrediente, ba mai mult sunt unele cat se poate de naturale. Gasiti mai jos reteta pentru o prajitura de post cu alune de padure si prune, un dulce potrivit pentru toti pofticiosii.

Ce va trebuie?                 

150g faina alba

50g alune de padure maruntite

50g zahar din flori de cocos ( sau in functie de gust)

100g unt de cocos

120 ml lapte de cocos
4 prune taiate pe jumatate

½ pliculet praf de copt

putina coaja rasa de portocala

extract pur de portocala (optional)

un praf de sare

Cum se prepara?

1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.

2.Mixam untul de cocos impreuna cu zaharul, coaja de portocala si extractul de portocala.

3.Adugam laptele de cocos si mixm in continuare.

4.Cu ajutorul unei spatula incorporam faina si praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

5.Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt si adaugam prunele taiate in jumatate.

6.Lasam la copt la 140 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *