Foccacia cu rosii si rozmarin

Foccacia cu rosii si rozmarin

Alexandru este innebunit dupa paine. Ar mnca paine goala dimineata, la pranz si seara. Pentru  a-i face o bucurie, dar si pentru a avea o mancare mai consistenta, i-am pregatiti foccacia cu rosii si rozmarin.

Mamaie ne-a trimis rosii de la ea din gradina. Niste rosii gustoase si zemoase, rosii autentice care s-au potrivit de minune cu uleiul de masline. Daca doriti o foccacia “cu de toate”, puteti adauga tot ce va este pe plac?.

Ce va trebuie?

600g faina
400ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
80ml ulei de masline (50 pentru framantat si 30 pentru decor)
un praf de sare
cateva rosii potrivite
rozmarin si cimbru

Foccacia cu rosii si rozmarin

Cum se prepara?

1.Intr-un bol incapator adaugam faina, sarea pe marginile bolului, drojdia, apa calduta, uleiul de masline si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.Framantam bine si apoi lasam aluatul la dospit timp de o ora.


2.Intre timp tapetam o tava cu ulei de masline, iar dupa ce s-a dospit aluatul il intindem cu mana in tava.

3.Facem gauri in aluat cu ajutorul degetelor si turnam ulei de masline pe toata suprafata, urmand apoi sa adaugam rosiile, rozmarinul si cimbrul.Lasam foccacia si pizza la cuptor pentru 25- 30 de minute la 220 de grade.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *