Babka cu ierburi aromatice, parmezan si mozzarella
Nu am mai pregatit ceva fistichiu de mult, asa ca mi-am alocat timp in weekend sa fac una alta. Avand in vedere ca imi place tare mult aluatul de babka, pentru ca se dospeste la rece si practic intreaga operatiune are loc a doua zi, am zis sa incerc o reteta sarata. De data aceasta, am pregatit o babka cu ierburi aromatice (busuioc, usturoi, oregano si patrunjel), parmezan si mozarella.
Denumirea te duce cu gandul la ceva complicat, dar nu este cazul?. Daca ati apucat sa va aruncati un ochi peste babka cu ciocolata ( reteta aici) ati vazut ca nu e foarte greu de pregatit. Mai mult, puteti sa schimbati aroma umpluturii prin adaugarea unor plante care va plac mai mult: salvie, rozmarin, etc. Va las mai jos reteta si sper sa o incercati pentru ca este nemaipomenita, potrivita atat pentru o masa festiva, dar si pentru o simpla gustare.
Ce va trebuie?
Aluat
600g faina
3 oua
150g unt
1 plic drojdie uscata (7g)
150ml lapte
ulei pentru framantat
praf de sare
Umplutura
50g unt cu 82% grasime
busuioc proaspat ( in functie de cat de intens vreti gustul)
3 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita oregano
putin patrunjel proaspat ( pentru un strop de savoare in plus)
50g parmezan ras
50g mozzarella rasa
seminte de susan negru pentru decor
Cum se prepara?
1.Cu o seara inainte ne apucam de framantat aluatul : intr-un bol incapator adaugam faina si presaram putina sare pe margini.
2.Adaugam intr-o cratita laptele si untul si lasam sa se omogenizeze.
3.In bolul cu faina adaugam drojdia uscata, laptele, oualele si framantam bine 10 -15 minute, apoi lasam aluatul la frigider pana a doua zi.A doua zi pregatim umplutura prin adaugarea ingredientelor intr-un robot si amestecam pana cand obtinem o pasta.
4.Scoatem aluatul de la frigider, il intindem bine ( 1 cm grosime) si il taiem la capete astfel incat sa obitinem un dreptunghi ( eu am masurat dupa tava in care urma sa coc babka ).
5.Adaugam umpltura, ungem una din laturi cu apa ( pentru a se lipi mai bine ) si rulam. Il taiem pe jumatate cu grija, lipim capetele si apoi impletim cele doua jumatati.
6.Intr-o tava de copt adaugam hartia de copt si aluatul impletit, pe care il mai lasam 30 de minute la dospit. Inainte de a baga tava la cuptor, ungem aluatul cu putin ulei de masline si decoram cu semintele de susan.
7.Coacem babka cu plante aromatice la 160-180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
-
Pingback: Babka cu branza dulce si stafide (fara zahar) - Traditii si delicii