Prajitura cu lapte batut si gutui coapte

Prajitura cu lapte batut si gutui coapte

Competitia Superblog este intradevar super antrenanta si te scoate din zona de comfort cu multe probe. Am asteptat si o proba de gatit si uite ca a venit doar ca nu asa oricum, ci trebuie sa facem si un scurt video cu modul de preparare. Aici este marea mea provocare, avand in vedere ca eu sunt inca la stadiul de poze cu DSLR-meu, dar veti vedea in curand ce am pregatit si sper sa va placa, atat reteta cat si mesajul transmis, mai exact de a incuraja dezvoltarea producatorilor locali prin cumpararea produselor lor, produse romanesti, gustoase si sanatoase!

Pana atunci, din produsele primite spre testare de la Bacania Tei, produse de la fermieri locali (eu am ales produse manastiresti de la Nucet, prazul meu cu radacini oltenesti, un sirop natural de zmeura, dar si sfecla rosie numa’ buna pentru salata) am pregatit si o prajitura cu lapte batut de la Nucet si gutui de la mamaie. Este o reteta super usoara, de sezon, care nu contine zahar, ceea ce o face potrivita pentru toti pofticiosii din familie. Nu este nevoie de cantar si puteti folosi o cana sau un pahar pentru masurarea ingredientelor, fix ca in cazul negresei de post. Eu am folosit o cana de 250 ml.

Ce va trebuie?

1 cana lapte batut
1/4 cana ulei
1 cana faina
2 gutui coapte pasate
3 oua
4 linguri miere ( sau indulcitor natural precum eritrithol)

scortisoara Ceylon ( imi place mult mai mult decat Cassia )
1 plic praf de copt
 

Cum se prepara?

1.Pana ne apucam de pregatit blatul, vom pune la copt gutuile. Cand acestea vor fi gata, le decojim de coaja si le pasam cu o furculita pana obtinem un piure.

2.Intr-un bol incapator adaugam oualele, miere, laptele batut, uleiul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi esenta de vanilie si scortisoara.

3.Incorporam treptat din faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu telul pana obtinem o compozitie omogena.

4.Adaugam gutuile pasate si amestecam din nou. Transferam compozitia intr-o tava de bundt cake sau de care  aveti la indemana (rotunda sau de chec).

5.Lasam la copt pentru aproximativ 30-40 minute, in cuptorul incins, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Depinde foarte mult de cat de bun este cuptorul ( al meu cere a fi schimbat?).

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *