Rețeta pentru o viață plină de mireasmă, tihnă și vigoare

În viață ai nevoie de câte puțin din fiecare pentru a fi fericit, în schimb ai nevoie de multă sănătate pentru a te bucura de toate lucurile grozave care ți se întâmplă sau care stau să îți bată la ușă.Ce ar fi viață fără puțină sare și piper? Cum ne-am mai bucura de curcubeu dacă n-ar fi norii și ploaia? Oricât de grea ni s-ar părea o etapă din viață noastră, trebuie să fim conștienți că ea trece,și in viață, deși uneori ai impresia că ți se întâmplă numai ție anumie nedreptăți, există așa bine cunoscuta balanță care mai devreme sau mai târziu se echilibrează. Este important să lăsăm mireasma lucrurilor importante să ne învăluie viața, să strecurăm puțină vigoare și energie pentru a ne îndeplini toate dorințele și planurile de zi cu zi, dar să nu uităm să ne tragem sufletul din când in când și să ne bucurăm de momentul nostru de tihnă.Rețeta pentru o viață plină de mireasmă,tihnă și vigoarea este la noi, dar și la Fares care vine cu gama de ceaiuri Natural tocmai pentru a ne bucura din plin de cele ” trei ingrediente”.

Înainte de a va spune ce au atât de special aceste ceaiuri de îmi plac atât de mult, aș vrea să va spun câteva motive pentru care ceaiul este îndrăgit la noi în casă și tot timpul se găsesc câteva pachete în cămară.
1.Sursă de hidratare. Ceaiul, sub orice formă, rece sau cald, este o bună sursă de hidratare având în vedere că o ceașcă de ceai conține 90% apă.
2. Reduce stresul. Trăim niște vremuri pe repede-nainte, iar stresul face parte din viață noastră.O ceașcă cu ceai este remediu perfect pentru ameliorarea acestuia pentru că te relaxează. Studille realizate de-a lungul timpului, au arătat faptul ca scăderea riscului de depresie este legat de consumul de ceai, cafea și cacao.
3. Întărește sistemul imunitar datorită flavonoidelor cu proprietăți antioxidante. Ceaiul verde și negru sunt una dintre cele mai mari surse de flavonoide care contribuie în prevenirea mai multor boli, ajutant totodată că vitamina C să fie absorbită și utilizată de corpul nostru.
4. Energie. Ceaiul ne revitalizează încă de la primele ore ale dimineții, iar acest lucru se întâmplă datorită teaninei pe care acesta o conține, fiind eliberată mult mai lent decât se întâmplă în cazul cofeinei din cafea, oferind astfel un efect de revitalizare și nu de agitare.
5. Socializare. Cred că toată lumea a auzit de expresia “ceaiul de la ora 5”, o tradiție aristocrată cu origini britanice, dar care a fost preluată în toată lumea. Acest obicei din sec XIX a apărut datorită ducesei Anna de Bedford, una dintre preferatele Reginei Victoria, căreia atunci când i se făcea foame după amiaza, servea biscuiți alături de o ceașcă de ceai. Fiind încântată de acesta pauză, a început să își invite prietenii la Woburn Abbey, fiind un bun prilej de a sta de vorbă. Chiar dacă pandemia a venit la pachet cu distanțarea socială, ceaiul rămâne una dintre modalitățile cele mai îndrăgite de socializare.

Acum că v-am povestit care sunt principalele motive pentru care aleg să am parte de răsfăț și sănătate dintr-un singur foc, aș vrea să va povestesc puțin despre aceste trei sortimente de la Fares care sunt delicioase și foarte aromate. În primul nu conțin arome și coloranți sintetici și nici alți aditivi. Acestea vin într-un ambalaj cu un design tare simpatic, ușor de manevrat, care găzduiește 20 de plicuri de ceai pline cu savoare.
MIREASMĂ în toată casa
Acest ceai, prilej de răsfăț, are în componentă două ingrediente care mie îmi plac tare mult : busuiocul și lămâia. Atât de mult îmi place busuiocul, încât mi-am luat de la țară un ghiveci cu busuioc proaspăt pe care îl țin la geam, iar atunci când vreau să dau un plus de savoare unui anumit preparat mai arunc o frunză de busuioc. De unde vine Mireasma? Imediat ce plicul de ceai este luat prin suprindere de apa caldă, se simte parfumul de busuioc, care se împletește armonios cu aromele de lămâie, lime și cuișoare. Este fără dar și poate unul dintre ceaiurile mele preferate pe care îl beau în orice moment al zilei pentru a mă bucură nelimitat de mireasma busuiocului care îmi aduce aminte de vacanțele petrecute la țară, dar și de obiceiurile aduse de anumite sărbători, cum este cazul Bobotezei, când puneam busuioc sub pernă. Ce vremuri!?

Un strop de VIGOARE într-o ceașcă
Ceaiul Vigoare aduce acel strop de energie de care avem nevoie cu toții. Eu îl beau dimineața, înainte de cafea, oferindu-mi ” combustibil” pentru toată ziua. De unde vine Vigoarea? Ei bine, ghimbirul și măceșele, alături de aromele discrete de cuișoare, scorțișoară și mandarine, sunt ingredientele responsabile pentru o porție zdravănă de energie. Ghimbirul este cunoscut pentru faptul că intensifică metabolismul, iar ceaiul din măceșe are un efect tonic, fiind un aliat de nădejde în cazul oboselii.

TIHNA cea de toate zilele
Ultimul, dar nu cel din urmă, ceaiul Tihnă, combină mușețelul, cea mai utilizată plantă românească ( nu cred că este cineva care să fi ratat un cules de flori de mușețel în vacanțele petrecute la bunici), cu parfumul discret al petatelor de trandafiri. Este un răsfăț perfect la ceas de seară după o zi plină, alături de o carte sau pur și simplu atunci când stai cuibărit în pătură și te uiți la serialul preferat. De unde vine Tihna? Nu este un secret faptul că mușețelul este cunoscut pentru efectul său calmant în diferite afecțiuni, acesta contribuind și la un somn mai bun datorită apigeninei conținute. Ceaiul de trandafiri calmează sistemul nervos si reduce efectele pe care stresul le are asupra organismului.

Chiar dacă ceaiul se bea oricând ( de exemplu, vara mă răcoresc cu ceai rece cu gheață, mentă și lămâie ), îl asociez mai degraba cu anotimpul rece, pentru că reușeste să îmi încălzească sufletul de la prima înghițitură. Mă bucur în fiecare zi de savoarea acestor trei sortimente de ceai, dar mai ales de momentele pe care le oferă o pauză binemeritată de ceai, pentru că este momentul perfect să îmi limpezesc gândurile, să îmi iau porția de energie, dar și de sănătate. Va las mai jos și câteva curiozități despre această băutură delicioasă și sunt curioasă să îmi spuneți care este ceaiul vostru preferat.

Articol scris pentru competitia SuperBlog 2020
Sursa fota : arhivă personală; fotografii editate cu Canva si Snapseed