Activitati de toamna
Am pornit cu Alexandru intr-o calatorie tare frumoasa, cu multe culori si arome, numita toamna. Ne place sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna, dar mai ales sa descoperim lucruri noi prin intermediul diferitelor activitati. Prin joaca totul pare mai usor si mai distractiv.
Calatoria despre toamna a inceput cu ziua lui. Pentru ca sunt incercam pe cat posibil sa avem un stil de viata cat mai sanatos, mai ales in ceea cel priveste pe Alexandru, si-a “cinstit” prietenii de la gradinita cu multe fructe de sezon, facandu-le rapid o vizita vechea prietena Foxie ( gasiti aici) , testoasele ninga si bananele petrecarete.? Am completat decorul de toamna cu un poster super dragut de la Stejarul din ghindă, insotit de un mesaj grozav:
“Mergi afara si te joaca
Toamna- i plina de culori,
Frunze, ghinde, balti din ploaie,
Fii tu soare printre nori”!
Am continuat sa descoperim cum si-a facut prezenta simtita toamna. Astfel, Alexandru a mers prin covorul zgomotos de frunze ruginii, ” a pescuit” prin toate baltile pe care le-a intalnit in cale, dar am strans si o mica comoara din frunze, nuci si ghinde pentru activitatile urmatoare.
Activitatile au continut cu realizarea unui copac prin picatatul cu degetele, dar si unul cu elementele din comoara adusa de afara. Cu putin carton, frunze si palme colorate, l-am adus in peisaj si pe ariciul pogoniciu.?
Toamna este prezenta in toate activitatile pe care noi le-am facut, incepand cu pictura, lipire, dar si decorarea dovlecilor in bufnita si sperietoare. Alexandru a contribuit cu pictatul dovleacului fermier, iar eu urmand sa il desenez, iar in cazul bufinitei m-a ajutat la lipit. Nu am avut nevoie de materiale speciale, ci doar cele pe care le avem mereu in casa cum ar fi: acuarele, lipici, coli de hartie colorata si fetru.
Am incercat apoi sa descoperim toamna si prin ochii personajelor din cartile cu aceiasi tema, pentru a consolida toate elementele pe care noi le-am intalnit afara. Asa am rasfoit cartile de la Usborne ” Nature Spotting Book” si “Seasons and Weather”, dar am urmarit cu sufletul la gura ” Cautarile veveritei” de Daniel Howarth si Anita Loughrey. Distractia.a continuat cu jocul despre anotimpuri, un joc prin care trebuie sa asocieze un fruct/ activitate aferenta unui antotimp, invatand astfel despre caracteristicile acestora.
Am “gustat” si din aromele toamnei incepand cu clasica placinta cu mere ( reteta aici), dar si dovleacul copt, insa asteptam cu nerabdarea si un pahar de must pentru a incheia cum se cuvine aceasta aventura grozav de frumoasa!
Voi cum ii invatati pe cei mici despre toamna?
Sursa foto: arhiva personala si canva