Clafoutis cu cirese fara gluten si zahar adaugat

Am primit o groaza de cirese si pot sa spun ca in sfarsit am reusit sa ma satur de ele…momentan?. Am pregatit numai deserturi cu cirese de la crumble, pandispan, smoothie-uri pana la clafoutis cu cirese fara gluten si zahar adaugat. Este super gustos, dar mai ales super rapid de mesterit.
Este de origine din Limousin, centrul Frantei, si consta intr-un strat generos de fructe si un aluat fluid, asemanator cu cel de clatite americane. Mie mi se pare ca seamana la gust cu crema de zahar ars. Nu am folosit faina alba, pentru ca am zis sa mai luam putina pauza de la preparatele cu gluten, asa ca am folosit faina de migdale, iar in loc de zahar am folosit eritritol.

Va las mai jos reteta pentru clafoutis cu cirese fara gluten si zahar adaugat, un desert potrivit pentru toata familia, paote fi servit atat cald, cat si rece cu putin iaurt sau smantana.
Ce va trebuie?
3 oua
100g faina de migdale
200ml lapte
50g eritritol sau alt indulcitor natural
2 linguri zdravene de smantana 35%grasime
30g unt la temperatura camerei
400g cirese fara samburi
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1.Dam drumul la cuptor, timp in care pregatim compozitia ( asta daca aveti deja cirese curatate de samburi).
2.Intr-un bol mixam toate ingredientele ( fata cirese ?) pana obtinem un amestec omogen. Ungem tava de copt ( am folosit una ceramica) cu putin unt, adaugat ciresele si apoi aluatul.
3.Lasam la copt pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste usor.