Rulouri cu scortisoara, nuca si prune fara zahar adaugat

Rulouri cu scortisoara, nuca si prune fara zahar adaugat

Alexandru a avut pofta de cozonac si de framantat. Exact! De framantat! Nu am facut cozonac, dar in schimb am pregatit rulouri cu scortisoara, nuca si prune fara zahar adaugat.

Am pornit de la aluatul cozonacului fara zahar ( reteta aici) si am pregatit doua umpluturi una cu unt, miere si scortisoara, iar cealalta cu nuca, prune si 2 linguri din umplutura cu unt. Nu are rost sa va spun cam ce distractie si haos a fost in bucatarie si cum ningea cu praf…magic.

Va las mai jos reteta pentru aceste pufosenii de rulouri cu scortisoara, nuca si prune fara zahar adaugat care au fost halite imediat.

Ce va trebuie?

500g faina +50g pentru framantat
250ml lapte
100 ml ulei
2 galbenusuri
25g drojdie proaspata
1 ou
2 linguri de miere de salcam ( sau in functie de gust)
coaja de lamaie
esenta de vanilie

Umplutura
100g nuca macinata
10 prune uscate
1 lingura cacao
2 lingurite scortisoara ceylon
100g unt moale
3 linguri de miere (sau in functie de gust)

Cum se prepara?

1.Adaugam faina intr-un vas incapator, iar intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul si mierea. Cand se topeste untul adaugam uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

2.Drojdia se marunteste si se adauga intr-un castron impreuna cu 1 lingurita de miere, 3 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina si asteptam sa isi dulbleze volumul.

3.Turnam ingredientele lichide peste faina, adaugan drojdia, oul si galbenusurile si framantam bine (10- 15 minute). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru 40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

4.Cat timp se relaxeaza la caldura aluatul, ne ocupam de cele doua umpluturi. Intr-un bol mixam untul moale cu scortisoara, cacao si miere. Pentru cea de-a doua umplutura punem intr-un robot nucile si prunele si mixam pana cand obtinem o pasta pe care o amestecam cu doua linguri din crema cu unt.

5.Dupa ce s-a dospit aluatul, il framantam pentru cateva minute si il taiem in doua .Intindem fiecare aluat, punem din cele doua compozitii in mijloc si rulam.Taiem fiecare rulada in 10 partie egale ( sau cat va ies ?)  pe care le adaugam in tava tapetata cu hartie de copt urmand sa le bagam la cuptor pentru 30 -35 de minute la foc mediu.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *